Landshövding misstänkt för mutbrott

Landshövding Maggi Mikaelsson, har delgivits misstanke om mutbrott, för att hon medverkat till att skogsbolaget SCA fick extra tilldelning av älgar att skjuta i höstas. Samtidigt har en hög chef inom SCA delgivits misstanke om bestickning för att han bjudit in Mikaelsson till företagets älgjakt i september.

Sedan tidigare är det bevisat att Mikaelsson bröt mot lagen under älgjakten, eftersom hon inte löst statligt jaktkort. Enligt överåklagare Christer van der Kwast är förhören med skogsbolaget och landshövdingen slutförda. Att landshövdingen och skogsbolaget delgivits misstankar om brott betyder inte att det kommer att leda till åtal, säger van der Kwast.
Både SCA och landshövdingen förnekar brott. Mikaelsson anser att hon även i framtiden skulle tacka ja till en inbjudan till jakt eftersom hon tycker om att jaga. Den handläggare på länsstyrelsen som beviljade SCA:s jaktlag extra tilldelning är misstänkt för tjänstefel.

AKTUELLT

Ser en ljusnande framtid för jaktfrågor i EU

Kungsbacka (JJ) Jägareförbundets riksjaktvårdskonsulent, Daniel Ligné, ser en ljusnande framtid för jaktfrågorna inom EU. Han tror att EU-politiker tagit lärdom av Storbritanniens utträde ur unionen. – Man inser nog att det inte går att plåga folk hur mycket som helst, säger Daniel Ligné i Jaktjournalens webbradio.

Unga jägare får testa ny jakt

Örebro/Storuman (JJ) Unga jägare i Storuman och Örebro ges möjlighet att testa olika sorters jakt. Det är Jägareförbundet som ordnar så att de får jaga på nya marker.

Bjud på Mannerströms kryddiga vildsvinsskinka

Kungsbacka (JJ) Mästerkocken Leif Mannerström bjuder nu i juletider Jaktjournalens läsare på ett härligt vildsvinsskinkerecept. Det är vilt, kryddigt och doftar jul. Överraska släkten och sätt lite guldkant på årets julbord.

Delade meningar om antal lodjur i Blekinge

Blekinge (JJ) Länsstyrelsen uppskattar att det finns mellan 15 och 20 lodjur i Blekinge län. Jägarnas Riksförbund tror att det är en kraftig underskattning och vill ha jakt på 30 lodjur i vinter.

Annonser