Landshövding inför rätta

Sundsvall (JJ) Mutåtalade landshövdingen Maggi Mikaelsson stod idag inför hovrätten för nedre Norrland.Blir den en fällande dom även i hovrätten blir det svårt för henne att återgå i tjänst som landshövding i Jämtland.

När rättegången yrkade Maggi Mikaelsson att åtalet skulle ogillas och att hon skulle slippa betala dagsböter och kostnaderna för försvaret. Även bestickningsåtalade SCA-direktören Kenneth Eriksson yrkade på att åtalet skulle ogillas.Åklagaren Christer van der Kwast ville att domen från Östersunds tingsrätt skulle stå fast. Maggi Mikaelsson bjöds av skogsbolaget in till älgjakt i fjällnära områden i Jämtland. Åklagaren hävdar att Mikaelsson i egenskap av statens utredare av skogsfrågor och landshövding med högsta ansvar för bland annat älgjaktsfrågor har kunnat påverka frågor av betydelse för SCA. Dessutom var värdet av rekreationen som älgjakt med måltider så betydande att det ska betraktas som en muta.

AKTUELLT

Ser en ljusnande framtid för jaktfrågor i EU

Kungsbacka (JJ) Jägareförbundets riksjaktvårdskonsulent, Daniel Ligné, ser en ljusnande framtid för jaktfrågorna inom EU. Han tror att EU-politiker tagit lärdom av Storbritanniens utträde ur unionen. – Man inser nog att det inte går att plåga folk hur mycket som helst, säger Daniel Ligné i Jaktjournalens webbradio.

Unga jägare får testa ny jakt

Örebro/Storuman (JJ) Unga jägare i Storuman och Örebro ges möjlighet att testa olika sorters jakt. Det är Jägareförbundet som ordnar så att de får jaga på nya marker.

Bjud på Mannerströms kryddiga vildsvinsskinka

Kungsbacka (JJ) Mästerkocken Leif Mannerström bjuder nu i juletider Jaktjournalens läsare på ett härligt vildsvinsskinkerecept. Det är vilt, kryddigt och doftar jul. Överraska släkten och sätt lite guldkant på årets julbord.

Delade meningar om antal lodjur i Blekinge

Blekinge (JJ) Länsstyrelsen uppskattar att det finns mellan 15 och 20 lodjur i Blekinge län. Jägarnas Riksförbund tror att det är en kraftig underskattning och vill ha jakt på 30 lodjur i vinter.

Annonser