Landshövding inför rätta

Sundsvall (JJ) Mutåtalade landshövdingen Maggi Mikaelsson stod idag inför hovrätten för nedre Norrland.Blir den en fällande dom även i hovrätten blir det svårt för henne att återgå i tjänst som landshövding i Jämtland.

När rättegången yrkade Maggi Mikaelsson att åtalet skulle ogillas och att hon skulle slippa betala dagsböter och kostnaderna för försvaret. Även bestickningsåtalade SCA-direktören Kenneth Eriksson yrkade på att åtalet skulle ogillas.Åklagaren Christer van der Kwast ville att domen från Östersunds tingsrätt skulle stå fast. Maggi Mikaelsson bjöds av skogsbolaget in till älgjakt i fjällnära områden i Jämtland. Åklagaren hävdar att Mikaelsson i egenskap av statens utredare av skogsfrågor och landshövding med högsta ansvar för bland annat älgjaktsfrågor har kunnat påverka frågor av betydelse för SCA. Dessutom var värdet av rekreationen som älgjakt med måltider så betydande att det ska betraktas som en muta.

AKTUELLT

Vitlöksspäckad vildsvinsfilé

Ett säkert kort på grillen. Extra gott när man späckar vildsvinsfilén med marinerade vitlöksklyftor och rostar färskpotatis i ugnen. Njut av sommaren. 4 portioner: 700 g vildsvinsfilé 12–15 marinerade vitlöksklyftor Marinad: 3 msk tomatpuré 2 pressade vitlöksklyftor 2 msk vitvinsvinäger 2 msk rapsolja 2 msk flytande honung 2 msk japansk soja Tillbehör: 1 kg små

Fuchswürger´s Barry af Clinton – En riktig allroundhund

I dag marknadsförs tysk jaktterrier i stor utsträckning som en ren kortdrivare. Men det är bara halva hundens förtjänster. En bra tysk jaktterrier fungerar lika bra över som under jord. Mattias Johnsson från Torsby vet att uppskatta den kombinationen och har en kanonhund i sin Barry.

Om stormar i vattenglas och jakthundar

Ju mer och oftare jag jagar, desto färre bekymmer har jag! Att tillbringa tid i skog och mark med bössan i nävarna och en god jakthund som sällskap skingrar tankarna och sätter saker och ting i perspektiv. Den avskalade närheten till naturen, glädjen över hundens arbete, eller lättnaden och vördnaden som infinner sig efter ett lyckat skott bidrar alltsammans till att få vardagens bekymmer att verka små och fjärran.

Björnjägarna pustar ut

Det blir ingen senareläggning av björnjakten i Västerbotten har Naturvårdsverket beslutat. Under våren och försommaren blev diskussionerna stundtals heta sedan Svenska Jägareförbundet i Västerbotten biföll en motion från en medlem i Skellefteåbygdens jaktvårdskrets om att senarelägga björnjakten i länet till älgjaktpremiären den 3 september.

Omfattande vargjakt i Norge planerad

Norge (JJ) Rovdjursnämndernas sekretariat förordade en tilldelning tolv vargar - ingen inom den så kallade vargzonen. Nu har nämndmedlemmarna beslutat om en avskjutning på ett fyrtiotal vargar, var av majoriteten inom vargzonen.

Annonser