Landshövding arbetar för allmän skarvjakt

Per Unckel, landshövding i Stockholms län, har tagit emot drygt 4 000 namnunderskrifter "upprop mot skarven" med anledning av skarvproblemen i Stockholms län. I ett brev till jordbruksministern ber landshövdingen att ministern i EU tar upp frågan om en översyn av fågeldirektivet så att det går att införa allmän jakttid på skarv.

– Jag delar uppfattningen att det behövs insatser för att begränsa skarvens numerär. För att sådana insatser ska få tillräcklig effekt krävs dock en förändring av EU:s fågeldirektiv, säger landshövding Per Unckel. 
I uppropet kräver initiativtagarna att Länsstyrelsen i Stockholms län utformar en åtgärdsplan med regler för jakt på den kinesiska skarven. Med vid överlämnandet av namnunderskrifterna var bland andra Rune Wikström, riksdagsledamot och yrkesfiskare på Möja, skriver Skärgårdsbryggan.com

0 kommentarer

AKTUELLT

Webbradio: Ingen vargjakt i norra Värmland?

Värmland (JJ) Länsstyrelsens ståndpunkt om vargpopulationen i norra Värmland har retat upp jägarnas representant i viltförvaltningsdelegationen, Lennart Johannesson. – Att kalla norra Värmland för spridningszon för varg till Dalarna är bedrövligt, säger Lennart Johannesson i Jaktjournalens webbradio.

Annonser