Landsbygdsminister öppen för ändrat älgjaktspremiärdatum

Kungsbacka (JJ) Den moderata riksdagsledamoten Cecila Widegren fortsätter sitt arbete med att få till stånd en ändring av älgjaktspremiären i oktober till en helg i stället för att som i dag, en måndag. Nu får hon medhåll av den socialdemokratiska landsbygdsministern Sven-Erik Bucht.

Sven-Erik Bucht skriver i sitt svar som publicerats på Cecilia Widegrens hemsida:

”I den översyn av jaktlagstiftningen m.m. som just nu pågår ska utredningen bl.a. överväga om det bör tillskapas en beredning för jakttidsärenden hos ansvarig myndighet för att följa de jaktbara arterna utveckling och för att effektivisera handläggningen av ärenden som rör jakttider. En fråga om att flytta älgjaktspremiären är en fråga som med fördel kan hanteras i en sådan beredningsform för att få en allsidig belysning. Det kan dock finnas skäl för att överväga att ändra jakttiden på älg på det sätt som Cecilia Widegren föreslår.”

Cecilia Widegren väckte frågan redan 2012 då hon motionerade om ett förändrat datum till älgjaktspremiären. Det året kunde riksdagsledamoten som själv är jägare inte vara med på premiären eftersom hon jobbade.

 

AKTUELLT

Hamilton överst på tronen

Knistad (JJ) Det blev Jesper Karlsson med sin duktiga hamiltontik Malmbäckaren Foxii som tog hem årets Stövar-SM för rävhundar med en mycket stark elitetta.

Nu drar Stövar-SM för rävhundar igång

Skövde (JJ) Hela helgen vankas stövarfest utanför Skövde. Det är nämligen dags för Stövar-SM för rävhundar 2018. Har du inte chans att bevittna mästerskapet på plats gör vi allt för att du ska få med dig tävlingen ändå.

Annonser