Landbys förstärker Jaktia!

Jaktia utökar butikssamarbetet i Sverige med Landbys Jakt & Fiskeservice i Östersund som går in i Jaktias franchisekedja.

Landbys i Östersund inleder nu ett djupare samarbete med Jaktia. Landbys som är en av landets äldsta jakt- och fiskebutiker, grundat 1890, drivs av Rickard Åslund och Hans Dahlström tillsammans med de sex anställda.

– Det här känns som en mycket bra lösning, säger Jaktias VD Lars Martinsson.

– Historiken kring butiken, dess starka position i mellannorrland och det nya samarbetet gör att vi ytterligare befäster vår ställning.

– Det känns extra kul att stärka vår position just här, eftersom det finns ett mycket stort intresse för jakt och sportfiske i området.

– Vi attraheras av Jaktias franchisekoncept där Jaktia bistår med ett flertal olika konceptlösningar, säger Landbys VD Rickard Åslund.

-Det känns riktigt bra att kunna erbjuda ett ännu bredare sortiment och snabbare leveranser, vilket kommer stärka vår position i den tuffa, globala konkurrensen. Vi känner oss trygga i vårt val och ser fram emot arbetet med Jaktias centrala support och samarbetet mellan butikerna. Den gemenskap som finns inom Jaktiagruppen kommer att stärka och underlätta för oss i våra kommande satsningar. 

– Förutom jakt, fiske och outdoor erbjuder vi även jaktresor och intensivkurser i Jägarexamen. Vi satsar mycket på aktiviteter och kundevenemang och vill att butiken ska fungera som en naturlig mötesplats för våra kunder, avslutar Rickard Åslund.

 

AKTUELLT

Björn skjuten i Los

Hälsingland (JJ) En av de närgångna björnarna sköts på måndagskvällen inne i byn Los i Ljusdals kommun.

Björnjaktsbeslutet möts av besvikelse och glädje

Västerbotten (JJ) Björnjägaren Jonas Nordström skrek ut sin glädje när han fick beskedet att björnjakten startar som vanligt 21 augusti. – Jag vrålade så att jobbarkompisarna säkert ramlade ut sina stolar, säger Jonas Nordström.

Film: Så lär du din hund att apportera villkorslöst

Kungsbacka (JJ) På fågeljakten är en bra apportör ovärderlig. Att lära sin fågelhund apportera ordentligt är därför viktigt. JJ:s medarbetare Jonas Seger har 30 års erfarenhet av fågelhundar och vet vad som krävs för att få hunden att apportera även när det är svåra förhållanden.

Debatt: SJF och LRF trycker på om vildsvinen

Kungsbacka (JJ) Svenska Jägareförbundet och Lantbrukarnas Riksförbund gör gemensam sak om vildsvinen. Förbundsordförandena Torbjörn Larsson och Palle Borgström trycker på regeringen och efterlyser i den här debattartikeln lättnader i regelverket som exempelvis hindrar jägare från att sälja vildsvinskött.

Hållbarhetstänk bakom unik älgtrofémöbel

Vem skulle inte vilja sitta bekvämt och varje gång tänka på att lädret faktiskt kommer från ett vilt man själv fällt. För Nils Kjerstadius, vd på familjeföretaget Cuero Design var det en självklarhet att erbjuda jägare den här möjligheten.

Risk för att vinterns vargjakt uteblir

Kungsbacka (JJ) Enligt vad Jaktjournalen erfar är den kommande vinterns licensjakt på varg i fara. Det uppskattade antalet vargar är obetydligt fler än Naturvårdsverkets miniminivå på 300 individer. Jägareförbundet jobbar nu för att Riksdagens mål på minst 270 vargar ska gälla.

Annonser