Lämnar WWF:s förtroenderåd

Kungsbacka (JJ) Svenska Jägarförbundets styrelse har beslutat att förbundet lämnar WWF Världsnaturfondens förtroenderåd.

Anledningen till att förbundet lämnar förtroenderådet är enligt Svensk Jakt ett ifrågasättande av platsen eftersom förbundet och Världsnaturfonden står så pass långt i från varandra i rovdjursfrågan.

I ett pressmeddelande från Svenska Jägareförbundeti mitten av augusti svarade generalsekreterare Bo Sköld på frågor om förtroenderådet och sa då:

Att sitta med i förtroenderådet och möta WWF:s ledning vid olika tillfällen gör att vi direkt kan diskutera exempelvis rovdjursproblematiken, men även många andra frågor. Förbundsstyrelsen har i hittills sett mer fördelar med att sitta kvar, än att ställa sig utanför. Generellt överväger vi alltid i vilka sammanhang vi väljer att ingå i, vilket gjorts även i det här fallet

AKTUELLT

Bjud på Mannerströms kryddiga vildsvinsskinka

Kungsbacka (JJ) Mästerkocken Leif Mannerström bjuder nu i juletider Jaktjournalens läsare på ett härligt vildsvinsskinkerecept. Det är vilt, kryddigt och doftar jul. Överraska släkten och sätt lite guldkant på årets julbord.

Delade meningar om antal lodjur i Blekinge

Blekinge (JJ) Länsstyrelsen uppskattar att det finns mellan 15 och 20 lodjur i Blekinge län. Jägarnas Riksförbund tror att det är en kraftig underskattning och vill ha jakt på 30 lodjur i vinter.

Vargen i Arvidsjaur stött ett par mil söderut

Norrbotten (JJ) Länsstyrelsens personal har lyckats stöta vargen ett par mil från Arvidsjaur och renarna i Västra Kikkejaure sameby. – Men här har den varit förut, så den har nog bara gått sin vanliga runda, säger en renskötare i Mausjaur sameby.

Annonser