Lämnar WWF:s förtroenderåd

Kungsbacka (JJ) Svenska Jägarförbundets styrelse har beslutat att förbundet lämnar WWF Världsnaturfondens förtroenderåd.

Anledningen till att förbundet lämnar förtroenderådet är enligt Svensk Jakt ett ifrågasättande av platsen eftersom förbundet och Världsnaturfonden står så pass långt i från varandra i rovdjursfrågan.

I ett pressmeddelande från Svenska Jägareförbundeti mitten av augusti svarade generalsekreterare Bo Sköld på frågor om förtroenderådet och sa då:

Att sitta med i förtroenderådet och möta WWF:s ledning vid olika tillfällen gör att vi direkt kan diskutera exempelvis rovdjursproblematiken, men även många andra frågor. Förbundsstyrelsen har i hittills sett mer fördelar med att sitta kvar, än att ställa sig utanför. Generellt överväger vi alltid i vilka sammanhang vi väljer att ingå i, vilket gjorts även i det här fallet

AKTUELLT

Tracker har fått svenska ägare

Åmotsfors (JJ) Finska hundpejlföretaget Tracker har fått svenska ägare och satsar nu hårt på att utveckla produkter och kundservice. Investmentbolaget Nalka har bildat koncernen Open Air Group som satsar på företag inom jaktsegmentet.

Björn skjuten i Los

Hälsingland (JJ) En av de närgångna björnarna sköts på måndagskvällen inne i byn Los i Ljusdals kommun.

Björnjaktsbeslutet möts av besvikelse och glädje

Västerbotten (JJ) Björnjägaren Jonas Nordström skrek ut sin glädje när han fick beskedet att björnjakten startar som vanligt 21 augusti. – Jag vrålade så att jobbarkompisarna säkert ramlade ut sina stolar, säger Jonas Nordström.

Film: Så lär du din hund att apportera villkorslöst

Kungsbacka (JJ) På fågeljakten är en bra apportör ovärderlig. Att lära sin fågelhund apportera ordentligt är därför viktigt. JJ:s medarbetare Jonas Seger har 30 års erfarenhet av fågelhundar och vet vad som krävs för att få hunden att apportera även när det är svåra förhållanden.

Annonser