Lämnade hunden i solhet bil

Laholm (JJ) En medelålders man från Knäred riskerar att dömas för djurplågeri efter att ha lämnat sin hund i bilen när han själv besökte jakt- och fiskemässan i Bosjökloster. Hunden låg i en liten plastbur utan vatten när parkeringsvakterna bröt sig in i den heta bilen och tog ut tiken.

Ett utrop om den nödställda hunden gick ut över mässans högtalarsystem, men Knäredsbon dök inte upp förrän en timme senare. Då hade vakterna redan sågat av haspen, burit ut den slöa och medtagna tiken och gett den vatten. Enligt en av vakterna drack tiken uppskattningsvis 1,5 liter.

Knäredsbon åtalas för djurplågeri. Han nekar och hävdar att han parkerade i skuggan från träd. Han har också uppgett att bakrutorna var nervevade en bit och att han hade koll på läget.

En skånsk länsveterinär har fått yttra sig över uppgifterna i polisutredningen och skriver att djurägaren otillbörligen och i onödan utsatt hunden för lidande och brutit mot djurskyddslagstiftningen på flera olika punkter, skriver Hallandsposten.

AKTUELLT

Delade meningar om antal lodjur i Blekinge

Blekinge (JJ) Länsstyrelsen uppskattar att det finns mellan 15 och 20 lodjur i Blekinge län. Jägarnas Riksförbund tror att det är en kraftig underskattning och vill ha jakt på 30 lodjur i vinter.

Vargen i Arvidsjaur stött ett par mil söderut

Norrbotten (JJ) Länsstyrelsens personal har lyckats stöta vargen ett par mil från Arvidsjaur och renarna i Västra Kikkejaure sameby. – Men här har den varit förut, så den har nog bara gått sin vanliga runda, säger en renskötare i Mausjaur sameby.

Film: Leif sågade loss älgen

Stockholm (JJ) Leif Gisslén räddade sannolikt livet på en älg i Stockholms skärgård i onsdags morse. Älgen hade fastnat i en gunga och Leif hjälpte den loss.

Annonser