Lämnade hunden i bilen på jaktmässa

Bosjökloster (JJ) Under jaktmässan på Bosjökloster i augusti upptäcktes en hund i en varm bil. Nu döms ägaren till böter för djurplågeri.

Det var en parkeringsvakt som upptäckte hunden som satt i en plastbur utan tillgång på vatten i den kokheta bilen. Bagagelucken stod lite på glänt men temperaturen inne i bilen var ändå skadligt varm.

En anmälan upprättades och Lunds tingsrätt dömer nu hundägaren till 30 dagsböter för djurplågeri för att ha lämnat hunden i den varma bilen under minst en och en halv timma.

Ägaren själv menar att hunden inte tagit skada utan brukar uppträda rätt slött och makligt, rapporterar Hallandsposten

AKTUELLT

Ser en ljusnande framtid för jaktfrågor i EU

Kungsbacka (JJ) Jägareförbundets riksjaktvårdskonsulent, Daniel Ligné, ser en ljusnande framtid för jaktfrågorna inom EU. Han tror att EU-politiker tagit lärdom av Storbritanniens utträde ur unionen. – Man inser nog att det inte går att plåga folk hur mycket som helst, säger Daniel Ligné i Jaktjournalens webbradio.

Unga jägare får testa ny jakt

Örebro/Storuman (JJ) Unga jägare i Storuman och Örebro ges möjlighet att testa olika sorters jakt. Det är Jägareförbundet som ordnar så att de får jaga på nya marker.

Bjud på Mannerströms kryddiga vildsvinsskinka

Kungsbacka (JJ) Mästerkocken Leif Mannerström bjuder nu i juletider Jaktjournalens läsare på ett härligt vildsvinsskinkerecept. Det är vilt, kryddigt och doftar jul. Överraska släkten och sätt lite guldkant på årets julbord.

Delade meningar om antal lodjur i Blekinge

Blekinge (JJ) Länsstyrelsen uppskattar att det finns mellan 15 och 20 lodjur i Blekinge län. Jägarnas Riksförbund tror att det är en kraftig underskattning och vill ha jakt på 30 lodjur i vinter.

Annonser