Lågt arrendepris får kritik

Haparanda(JJ) Arrendepriset på Haparanda kommuns jaktmark sattes till fem kronor per hektar. Till det priset får nu Haparanda jaktvårdsförening jaga i fem år framåt. Priset är dock långt under marknadsvärdet och nu kommer kritik mot avtalet.

– Det är så billigt så alla inblandade borde skämmas, de dumpar marknaden i oförstånd eller i någonting annat, kommunen och skattebetalarna är förlorarna, säger Gunnar Björk, markägare, till Norrländska Socialdemokraten.

Björk menar att det finns andra som också vill arrendera marken och att fler borde fått chansen att komma i fråga för arrendet.

Han framhåller att skattebetalarna är förlorarna och han undrar om tillvägagångssättet är tillåtet enligt kommunallagen. 
Det här rapporterar Norrländska Socialdemokraten.

AKTUELLT

Jägare i stor insats mot barnsexhandel

Stockholm (JJ) Jägarkåren är stor och när den går samman händer det grejer. I just nu pågående kampanj Musikhjälpen har jägarnas insamlingsbössa redan dragit in mer än 100 000 kronor.

Ser en ljusnande framtid för jaktfrågor i EU

Kungsbacka (JJ) Jägareförbundets riksjaktvårdskonsulent, Daniel Ligné, ser en ljusnande framtid för jaktfrågorna inom EU. Han tror att EU-politiker tagit lärdom av Storbritanniens utträde ur unionen. – Man inser nog att det inte går att plåga folk hur mycket som helst, säger Daniel Ligné i Jaktjournalens webbradio.

Annonser