Lågt arrendepris får kritik

Haparanda(JJ) Arrendepriset på Haparanda kommuns jaktmark sattes till fem kronor per hektar. Till det priset får nu Haparanda jaktvårdsförening jaga i fem år framåt. Priset är dock långt under marknadsvärdet och nu kommer kritik mot avtalet.

– Det är så billigt så alla inblandade borde skämmas, de dumpar marknaden i oförstånd eller i någonting annat, kommunen och skattebetalarna är förlorarna, säger Gunnar Björk, markägare, till Norrländska Socialdemokraten.

Björk menar att det finns andra som också vill arrendera marken och att fler borde fått chansen att komma i fråga för arrendet.

Han framhåller att skattebetalarna är förlorarna och han undrar om tillvägagångssättet är tillåtet enligt kommunallagen. 
Det här rapporterar Norrländska Socialdemokraten.

AKTUELLT

Jaktfilm: Se när bocken fälls

I nya numret av Jaktjournalen återfinns ett bockjaktreportage signerat Julius Berg. Han hade också filmkamera med sig och fick skottsekvensen på den udda bocken fångad på film.

Stövar-SM för rävhundar flyttas

Värmland (JJ) Stövar-SM för rävhundar kommer inte som planerat att arrangeras i Norrbottens län. I stället blir det Värmlands stövarklubb som tar över stafettpinnen och arrangerar mästerskapet i vinter.

SKK och Agria fortsätter samarbete

Kungsbacka (JJ) Svenska kennelklubben och försäkringsbolaget Agria har skrivit under ett nytt avtal för fortsatt samarbete i ytterligare sju år. Avtalet innebär bland annat att Agria SKK forskningsfond även fortsättningsvis bidrar till forskning till nytta för hund och katt.

Säljer mer än 550 åtelkameror i månaden

Kungsbacka (JJ) Bara hos Hylte Jakt & Lantman och Z-Aim säljs mer än 550 åtelkameror i månaden. Nu är frågan om försäljningen kan öka ytterligare sedan kamerorna blivit möjliga att använda utan tillstånd för jägare.

OK till lodjursjakt i vinter

Stockholm (JJ) Naturvårdsverket ger klartecken till länsstyrelserna att besluta om licensjakt på lodjur. Vinterns inventeringar ska ha visat att lodjursstammen är nästan exakt lika stor i år som förra året.

Annonser