Laddat för gåsjakt i Malmö

Malmö (JJ) Malmö kommunen har fått tillstånd att skjuta 200 vitkindade gäss i parker och kanaler.

Länsstyrelsen tar fasta på att gåspopulationen de senaste sex åren exploderat i Malmö. Fram till 2018 får 200 vitkindade gäss om året  skjutasi dammar, parker och kanaler innanför Inre Ringvägen.

Under våren får kommunen istället lov att plocka bort eller göra hål i äggen för att minska antalet nya gäss, skriver Skånska Dagbladet.

AKTUELLT

Bjud på Mannerströms kryddiga vildsvinsskinka

Kungsbacka (JJ) Mästerkocken Leif Mannerström bjuder nu i juletider Jaktjournalens läsare på ett härligt vildsvinsskinkerecept. Det är vilt, kryddigt och doftar jul. Överraska släkten och sätt lite guldkant på årets julbord.

Delade meningar om antal lodjur i Blekinge

Blekinge (JJ) Länsstyrelsen uppskattar att det finns mellan 15 och 20 lodjur i Blekinge län. Jägarnas Riksförbund tror att det är en kraftig underskattning och vill ha jakt på 30 lodjur i vinter.

Vargen i Arvidsjaur stött ett par mil söderut

Norrbotten (JJ) Länsstyrelsens personal har lyckats stöta vargen ett par mil från Arvidsjaur och renarna i Västra Kikkejaure sameby. – Men här har den varit förut, så den har nog bara gått sin vanliga runda, säger en renskötare i Mausjaur sameby.

Film: Leif sågade loss älgen

Stockholm (JJ) Leif Gisslén räddade sannolikt livet på en älg i Stockholms skärgård i onsdags morse. Älgen hade fastnat i en gunga och Leif hjälpte den loss.

Annonser