L-G Falk sköt björn i Rymdalen

Älvdalen (JJ) I går eftermiddag var Lars-Gunnar Falk, Våmhus, i farten igen, vid en jakt i Rymdalen, fällde han en björnhona.

I går fick Lars-Gunnar Falk, skjuta en björn vid jakt i Rymnäs jaktlags marker. I onsdags, på björnpremiären, var Lars-Gunnar i högsta grad delaktig när brorsan Mikael, sköt en björn utanför Lillhärdal, då med sin smålandsstövare Panther.

I går jagade Lars-Gunnar med smålandsstövaren Aho tillsammans med Mikaels plott Tiger.

Jägarna i Rymnäs jaktlag, ordnade en bra jakt och till slut kunde Lars-Gunnar Falk fälla en stor hona på 140 kg för hundarna.

– En mycket bra jaktdag, ett stort tack till jaktledaren Björn Håmås och deltagarna i jaktlaget, säger L-G Falk.

Uppdatering kommer under dagen – just nu i denna stund har Lars-Gunnar full jakt på en ny björn. Han återkommer till Jaktjournalen så fort det lugnat sig.

Är du också ute i björnskogen. MMS:a bild till Jaktjournalen: 070-395 00 94.
Du kan också följa oss på Instagram, Facebook och naturligtvis i tidningen.

AKTUELLT

Björn skjuten i Los

Hälsingland (JJ) En av de närgångna björnarna sköts på måndagskvällen inne i byn Los i Ljusdals kommun.

Björnjaktsbeslutet möts av besvikelse och glädje

Västerbotten (JJ) Björnjägaren Jonas Nordström skrek ut sin glädje när han fick beskedet att björnjakten startar som vanligt 21 augusti. – Jag vrålade så att jobbarkompisarna säkert ramlade ut sina stolar, säger Jonas Nordström.

Film: Så lär du din hund att apportera villkorslöst

Kungsbacka (JJ) På fågeljakten är en bra apportör ovärderlig. Att lära sin fågelhund apportera ordentligt är därför viktigt. JJ:s medarbetare Jonas Seger har 30 års erfarenhet av fågelhundar och vet vad som krävs för att få hunden att apportera även när det är svåra förhållanden.

Debatt: SJF och LRF trycker på om vildsvinen

Kungsbacka (JJ) Svenska Jägareförbundet och Lantbrukarnas Riksförbund gör gemensam sak om vildsvinen. Förbundsordförandena Torbjörn Larsson och Palle Borgström trycker på regeringen och efterlyser i den här debattartikeln lättnader i regelverket som exempelvis hindrar jägare från att sälja vildsvinskött.

Annonser