L-G Falk sköt björn i Rymdalen

Älvdalen (JJ) I går eftermiddag var Lars-Gunnar Falk, Våmhus, i farten igen, vid en jakt i Rymdalen, fällde han en björnhona.

I går fick Lars-Gunnar Falk, skjuta en björn vid jakt i Rymnäs jaktlags marker. I onsdags, på björnpremiären, var Lars-Gunnar i högsta grad delaktig när brorsan Mikael, sköt en björn utanför Lillhärdal, då med sin smålandsstövare Panther.

I går jagade Lars-Gunnar med smålandsstövaren Aho tillsammans med Mikaels plott Tiger.

Jägarna i Rymnäs jaktlag, ordnade en bra jakt och till slut kunde Lars-Gunnar Falk fälla en stor hona på 140 kg för hundarna.

– En mycket bra jaktdag, ett stort tack till jaktledaren Björn Håmås och deltagarna i jaktlaget, säger L-G Falk.

Uppdatering kommer under dagen – just nu i denna stund har Lars-Gunnar full jakt på en ny björn. Han återkommer till Jaktjournalen så fort det lugnat sig.

Är du också ute i björnskogen. MMS:a bild till Jaktjournalen: 070-395 00 94.
Du kan också följa oss på Instagram, Facebook och naturligtvis i tidningen.

AKTUELLT

Vargen i Arvidsjaur stött ett par mil söderut

Norrbotten (JJ) Länsstyrelsens personal har lyckats stöta vargen ett par mil från Arvidsjaur och renarna i Västra Kikkejaure sameby. – Men här har den varit förut, så den har nog bara gått sin vanliga runda, säger en renskötare i Mausjaur sameby.

Film: Leif sågade loss älgen

Stockholm (JJ) Leif Gisslén räddade sannolikt livet på en älg i Stockholms skärgård i onsdags morse. Älgen hade fastnat i en gunga och Leif hjälpte den loss.

Film: Jaktjournalen testar smart vakuumpackare

Kungsbacka (JJ) Jaktjournalens utrustningsredaktör Tommy Östlund har testat vakuumpackaren Foodsaver Flow och tycker det är en bra maskin för familjehushållet och för jägaren som styckar ett mindre djur åt gången.

Annonser