Kyrkan vill skjuta gäss

Söderbärke (JJ) Församlingen i Söderbärke vill ha hjälp av jägare för att kunna bli kvitt gåsplågan på kyrkogården. Kanadagässens avföring gör det svårt för besökare att ta sig fram till gravarna.

Problemet med kanadagässen har pågått i flera år och kyrkan vill vara beredd när gässen börjar invadera markerna i början av maj. Församlingen behöver inget tillstånd för skyddsjakt och det troliga är att kommunens jägare ingriper. Det är inte bara problem med avföringen från gässen. Besökarna på kyrkogården har även upptäckt att gässen betar i stort sett all växtlighet som de planterar vid gravarna.

AKTUELLT

Ser en ljusnande framtid för jaktfrågor i EU

Kungsbacka (JJ) Jägareförbundets riksjaktvårdskonsulent, Daniel Ligné, ser en ljusnande framtid för jaktfrågorna inom EU. Han tror att EU-politiker tagit lärdom av Storbritanniens utträde ur unionen. – Man inser nog att det inte går att plåga folk hur mycket som helst, säger Daniel Ligné i Jaktjournalens webbradio.

Unga jägare får testa ny jakt

Örebro/Storuman (JJ) Unga jägare i Storuman och Örebro ges möjlighet att testa olika sorters jakt. Det är Jägareförbundet som ordnar så att de får jaga på nya marker.

Bjud på Mannerströms kryddiga vildsvinsskinka

Kungsbacka (JJ) Mästerkocken Leif Mannerström bjuder nu i juletider Jaktjournalens läsare på ett härligt vildsvinsskinkerecept. Det är vilt, kryddigt och doftar jul. Överraska släkten och sätt lite guldkant på årets julbord.

Delade meningar om antal lodjur i Blekinge

Blekinge (JJ) Länsstyrelsen uppskattar att det finns mellan 15 och 20 lodjur i Blekinge län. Jägarnas Riksförbund tror att det är en kraftig underskattning och vill ha jakt på 30 lodjur i vinter.

Annonser