Kyrkan vill skjuta gäss

Söderbärke (JJ) Församlingen i Söderbärke vill ha hjälp av jägare för att kunna bli kvitt gåsplågan på kyrkogården. Kanadagässens avföring gör det svårt för besökare att ta sig fram till gravarna.

Problemet med kanadagässen har pågått i flera år och kyrkan vill vara beredd när gässen börjar invadera markerna i början av maj. Församlingen behöver inget tillstånd för skyddsjakt och det troliga är att kommunens jägare ingriper. Det är inte bara problem med avföringen från gässen. Besökarna på kyrkogården har även upptäckt att gässen betar i stort sett all växtlighet som de planterar vid gravarna.

AKTUELLT

Jaktförordning strider mot Europakonventionen

Kungsbacka (JJ) Högsta förvaltningsdomstolen slog häromdagen fast att Jaktförordningen strider mot Europakonventionen. En skogsägare hade rätt att överklaga Naturvårdsverkets beslut om avslag på skyddsjakt på älg till domstol.

Jaktfilm: Se när bocken fälls

I nya numret av Jaktjournalen återfinns ett bockjaktreportage signerat Julius Berg. Han hade också filmkamera med sig och fick skottsekvensen på den udda bocken fångad på film.

Stövar-SM för rävhundar flyttas

Värmland (JJ) Stövar-SM för rävhundar kommer inte som planerat att arrangeras i Norrbottens län. I stället blir det Värmlands stövarklubb som tar över stafettpinnen och arrangerar mästerskapet i vinter.

SKK och Agria fortsätter samarbete

Kungsbacka (JJ) Svenska kennelklubben och försäkringsbolaget Agria har skrivit under ett nytt avtal för fortsatt samarbete i ytterligare sju år. Avtalet innebär bland annat att Agria SKK forskningsfond även fortsättningsvis bidrar till forskning till nytta för hund och katt.

Säljer mer än 550 åtelkameror i månaden

Kungsbacka (JJ) Bara hos Hylte Jakt & Lantman och Z-Aim säljs mer än 550 åtelkameror i månaden. Nu är frågan om försäljningen kan öka ytterligare sedan kamerorna blivit möjliga att använda utan tillstånd för jägare.

Annonser