Kyrkan vill se krafttag mot vildsvinen!

Linköping (JJ) Linköpings stift har så stora problem med vildsvin på sina marker.

Linköpings stift har stora problem med vildsvin på sina marker och kan komma att tvingas sänka arrendeavgifterna för de jordbruksmarker som arrenderas ut.

Linköpings Stift kan komma att tvingas sänka sina avgifter för jordbruksmarker som arrenderas ut. Totalt arrenderar stiftet ut 6 500 hektar jordbruksmark till 255 arrendatorer.

Staffan Lönneskog, jordbruksförvaltare på Linköpings stift, anser att fler jägare måste engagera sig i vildsvinsjakten och att utfodringen måste minska.

– Det är en potentiell fara i det här. Vi ser att om stammen ökar ännu mer så kan det på sina håll bli besvärligt för oss. Vi måste nog ta till krafttag för att hålla det här på en rimlig nivå, säger han.

– På vissa håll måste man nog ta till krafttag för att kunna hålla det här på en rimlig nivå. Utvecklas stammen i den hastigheten den gör kommer vi att se problem på fler håll, det tror jag absolut, säger han, till P4 Jönköping.

 

 

AKTUELLT

Benelli MR1 i Kammarrätten

Göteborg (JJ) I går genomfördes muntliga förhandlingar i Kammarrättens prövning av Toni Celans överklagan om avslaget på licensansökan för en Benelli MR1. Under förhandlingarna drog Polisen tillbaka flera av sina skäl för avslaget.

Befarade vargskador var bett efter björn

Hälsingland (JJ) Den stövare som blev svårt biten av rovdjur på tisdagsförmiddagen, söder om Alfta och Bollnäs, attackerades av björn, inte varg. – Det var svårt att bedöma, säger besiktningsman Bert Eriksson.

Alla hundar uttagna inför Småhunds-SM

Ydre (JJ) På måndag släpps Sveriges tolv bästa drivande hundar i skogarna utanför Ydre. Då avgörs nämligen 2017 års upplaga av Småhunds-SM. Jaktjournalen liverapporterar såklart.

Fällde guldbock på första jakten

Falköping (JJ) Det blev max utdelning för 15-årige Emil Nilsson när han gick ut på sin första uppsiktsjakt: Han fällde en guldbock. – Vi hade sett den under sommaren men trodde inte att den var så stor, säger pappa Peter som satt bredvid och filmade dramatiken.

Känner sig lurade på godsjakt

Skåne (JJ) Tio jägare köpte jakt på ett gods och betalade tillsammans 130 000 kronor. Det visade sig dock att den som sålde jakten inte ägde marken i området.

Annonser