Kyrkan i Älvsbyn bjuder in jägare

ÄLVSBYN(JJ). Inför jaktsäsongen har Älvsby församling bjudit in jägare till en kvällsgudstjänst i kyrkan. Det blir prästen Yvonne Nordqvist som leder gudstjänsten och hon vet redan vad predikan ska handla om. - Om skapelsen, Skaparen och förvaltarskap. Jägarna är ju kända för att vara goda förvaltare av naturen och djuren, säger Yvonne Nordqvist till Piteå-Tidningen.

Då det finns många jägare i bygden så kommer älgjakten att märkas på arbetsplatserna i kommunen.
Gudstjänsten blir högst en halvtimme lång och sedan bjuds alla på grillade hamburgare vid församlingsgården. Diakoniassistent Mikael Ågren kommer att bjuda på några sånger. Han säger till Piteå-Tidningen att det blir ett urval av Dan Anderssons dikter.

0 kommentarer

AKTUELLT

Ännu en hund tagen av varg i gamla Rialareviret

Stockholm (JJ) På onsdagsmorgonen kom ytterligare en anmälan om en sällskapshund som blivit tagen av varg i det gamla Rialareviet. – Hundägaren säger att hon var bara någon meter från sin hund när vargen hoppade upp på stigen och tog den, berättar Mikael Pettersson vid polisen.

Varför väcker ni björnar, Brunberg?

Kungsbacka (JJ) En film på Youtube visar hur svenska forskare gräver ut och väcker en björn i vinteridet. Vi frågar Sven Brunberg på Skandinaviska björnforskningsprojektet varför de väcker björnar.

Vinnarjakt på gång

Lidsjöberg (JJ) I dag reser vi på Jaktjournalen till Ströms Vattudal för att spendera ett par jaktdagar tillsammans med fem taggade prenumeranter.

Älgdrev rakt genom centrala Råneå

Norrbotten (JJ) Älgjägaren Anders Nordström har aldrig varit med om något liknande. Den stora älgtjuren valde att springa rakt genom centrala Råneå när den fick jämthunden Bullen efter sig.

Skogsägare vill minska rådjursstammen

Gotland (JJ) Egentligen skulle vi behöva skjuta av 5 000 rådjur i en smäll, säger Jan-Erik Dahlbom, skogsinspektör i ett uttalande till tidningen Helagotland.se. Rådjuren på ön äter upp skogsplantorna för skogsbrukarna där.

Meningen med livet

För de allra flesta arter består meningen med livet i att föröka sig och föra sina gener vidare till en ny generation. Människan har en tendens att överdriva.

Annonser