Kyrkan i Älvsbyn bjuder in jägare

ÄLVSBYN(JJ). Inför jaktsäsongen har Älvsby församling bjudit in jägare till en kvällsgudstjänst i kyrkan. Det blir prästen Yvonne Nordqvist som leder gudstjänsten och hon vet redan vad predikan ska handla om. - Om skapelsen, Skaparen och förvaltarskap. Jägarna är ju kända för att vara goda förvaltare av naturen och djuren, säger Yvonne Nordqvist till Piteå-Tidningen.

Då det finns många jägare i bygden så kommer älgjakten att märkas på arbetsplatserna i kommunen.
Gudstjänsten blir högst en halvtimme lång och sedan bjuds alla på grillade hamburgare vid församlingsgården. Diakoniassistent Mikael Ågren kommer att bjuda på några sånger. Han säger till Piteå-Tidningen att det blir ett urval av Dan Anderssons dikter.

AKTUELLT

Nu drar Stövar-SM för rävhundar igång

Skövde (JJ) Hela helgen vankas stövarfest utanför Skövde. Det är nämligen dags för Stövar-SM för rävhundar 2018. Har du inte chans att bevittna mästerskapet på plats gör vi allt för att du ska få med dig tävlingen ändå.

Debatt: Vi behöver skjuta fler vargar i Sverige

Svenska Rovdjursföreningens styrelseledamot Björn Ljunggren har i en debattartikel i en lång rad svenska dagstidningar efterlyst fler vargar i Sverige. Här svarar jägaren Anders Lindell på Ljunggrens artikel och föreslår istället utökad vargjakt.

Annonser