Kvoterad småviltsjakt inom renbetesfjällen

JÄMTLAND(JJ). Länsstyrelsen har infört kvotering för småviltsjakten inom de två samebyarna Handölsdalen och Mittådalen. Detta har gjort på grund av att intresset ökat för småviltsjakten i de södra delarna av renbetsfjällen i Jämtlands län.

Länsstyrelsens beslut gör att det i dag finns tre samebyar där jägarna måste anmäla sitt intresse för småviltsjakt. Anmälan måste lämnas in före 31 maj i år då lottning sker på länsstyrelsen.

När lottningen genomförts så kontaktas jägarna i lottad turordning, sedan får dessa jägare möjlighet att boka jakt där det finns utrymme.

Läs mer på länsstyrelsens hemsida http://www.lst.se/jamtland. Klicka dig in på verksamhetsområde jakt i Jämtland, sedan småviltjsjakt på renbetesfjäll och därefter klickar du på kvoterad jakt.

 

0 kommentarer

AKTUELLT

Webbradio: Ingen vargjakt i norra Värmland?

Värmland (JJ) Länsstyrelsens ståndpunkt om vargpopulationen i norra Värmland har retat upp jägarnas representant i viltförvaltningsdelegationen, Lennart Johannesson. – Att kalla norra Värmland för spridningszon för varg till Dalarna är bedrövligt, säger Lennart Johannesson i Jaktjournalens webbradio.

Annonser