Kvoterad småviltsjakt inom renbetesfjällen

JÄMTLAND(JJ). Länsstyrelsen har infört kvotering för småviltsjakten inom de två samebyarna Handölsdalen och Mittådalen. Detta har gjort på grund av att intresset ökat för småviltsjakten i de södra delarna av renbetsfjällen i Jämtlands län.

Länsstyrelsens beslut gör att det i dag finns tre samebyar där jägarna måste anmäla sitt intresse för småviltsjakt. Anmälan måste lämnas in före 31 maj i år då lottning sker på länsstyrelsen.

När lottningen genomförts så kontaktas jägarna i lottad turordning, sedan får dessa jägare möjlighet att boka jakt där det finns utrymme.

Läs mer på länsstyrelsens hemsida http://www.lst.se/jamtland. Klicka dig in på verksamhetsområde jakt i Jämtland, sedan småviltjsjakt på renbetesfjäll och därefter klickar du på kvoterad jakt.

 

AKTUELLT

Film: Här behöver viltet inte svälta ihjäl

Fagersta (JJ) Det kommer larmrapporter att vilt är på väg att svälta ihjäl runt om i Sverige. Ännu är det inte för sent att hjälpa djuren som Uwe och Kjell gör i Fagersta. Jaktjournalen hälsade på med filmkamera.

Webbradio: Så ska vargarna i Rackstadreviret tas bort

Värmland (JJ) Vargdödade jämthundshanen Emil kommer att betyda slutet för Rackstadreviret. Alfavargarna ska skjutas och länsstyrelsens förhoppning är att reviret upplöses, berättar länsstyrelsens rovdjurshandläggare, David Höök, i Jaktjournalens webbradio.

Annonser