Kvitto kan ersätta jaktkortet

Älvdalen (JJ) Jan-Erik Hårdén har inte fått sitt statliga jaktkort och därför vågade inte ge sig ut på björnjakt första björnjaktsdagen. Han hade dock inte behövt missa premiären.

För att få delta i jakt i Sverige måste man lösa statligt jaktkort.

– Jag har betalat men jaktkortet har inte kommit. Tidigare år har det kommit väldigt tidigt. Därför kom jag inte ut på någon björnjakt nu på premiärmorgonen, berättar Jan-Erik Hårdén.

Vad problemet är, om det är postgången som strular, vet inte Jan-Erik Hårdén.

Men han hade visst kunnat gå ut och jaga, enligt Annvor Kristoffersson på Naturvårdsverket.

– Har man kontoutdrag eller kvitto som visar att betalningen är gjord, så är det godkänt, säger Annvor Kristoffersson.

Så det fysiska jaktkortet behöver inte vara med.

– Nej, kan man bevisa att man man betalat så räcker det, säger Annvor Kristoffersson.

Mikael Moilanen
mikael.moilanen@jaktjournalen.se
070 – 744 18 21
AKTUELLT

Hemliga vargjakter – för att stoppa aktivister?

Kungsbacka (JJ) Jägareförbundets ordförande, Torbjörn Larsson, utesluter inte att samhället i framtiden måste hemligstämpla vargjakterna – för att slippa sabotage från aktivister. – Problemen i Västmanland ligger högt på vår prioriteringslista, säger Torbjörn Larsson i Jaktjournalens webbradio.

Bus drunknade – återupplivades mirakulöst

Borås (JJ) Magnus Erntson, Fritsla, var i helgen nära att förlora sin drever-basset-taxkorsning, Liten Bus, vid ett allvarligt drunkningstillbud. – Hon var död en stund, eller så nära död man kan vara. Men mina kompisar fick liv i henne med hjärtmassage och konstgjord andning, säger Magnus.

Jägare och fiskare i aktion mot skarvarna

Kungsbacka (JJ) Svenska Jägareförbundet och Sveriges sportfiske- och fiskevårdsförbund vill ha mer skarvjakt i Sverige. Ett första steg för de båda förbunden är en ansökan om att få börja minska bestånden i Västra Götaland.

Annonser