Kvinnligt jaktnätverk hade kanonjakt

Sveg (JJ) Tio kvinnliga jägare i jaktnätverket Nordic Women Hunting tillbringade innan brunstuppehållet tre dagar med hellyckad älgjakt på Holmen Skogs marker vid Vemhån i Härjedalen. – En hellyckad älgjakt, där vi lyckades skjuta två fina älgtjurar, säger jaktledaren Josefin Wallin.

Här är de kvinnliga jägarna i Nordic Women Hunting med en av de fina älgtjurar de fick skjuta. Foto: Privat
Det var Holmens områdeschef i Härjedalen, den kände jaktprofilen Anders Lindkvist, som hade bjudit in tjejerna till älgjakten.

– Fem av oss var helt nya jägare och vi hade några väldigt lyckosamma dagar vid Holmens fantastiska anläggning vid Våndtjärn utanför Vemhån, fortsätter Josefin Wallin.

De två älgtjurar man kunde fälla hade nio respektive tolv taggar så det var rejäla tjurar som blev tjejernas byte.

– Och inte nog med de två vi lyckades skjuta, vi hade fler älgar på gång. Och dessutom hade vi björnkontakt vilket gav extra spänning åt jakten.

På plats vid Våndtjärn fanns även en jaktvårdskonsulent, som instruerade jägarna hur man tar ur älgen och de fick göra allt jobbet själva.

– Det blev lite kurs samtidigt som jakten. Efter de här jättefina dagarna i Härjedalen hoppas vi att vi får återkomma dit på fler jakter, säger Josefin Wallin.
 

AKTUELLT

Ser en ljusnande framtid för jaktfrågor i EU

Kungsbacka (JJ) Jägareförbundets riksjaktvårdskonsulent, Daniel Ligné, ser en ljusnande framtid för jaktfrågorna inom EU. Han tror att EU-politiker tagit lärdom av Storbritanniens utträde ur unionen. – Man inser nog att det inte går att plåga folk hur mycket som helst, säger Daniel Ligné i Jaktjournalens webbradio.

Unga jägare får testa ny jakt

Örebro/Storuman (JJ) Unga jägare i Storuman och Örebro ges möjlighet att testa olika sorters jakt. Det är Jägareförbundet som ordnar så att de får jaga på nya marker.

Bjud på Mannerströms kryddiga vildsvinsskinka

Kungsbacka (JJ) Mästerkocken Leif Mannerström bjuder nu i juletider Jaktjournalens läsare på ett härligt vildsvinsskinkerecept. Det är vilt, kryddigt och doftar jul. Överraska släkten och sätt lite guldkant på årets julbord.

Delade meningar om antal lodjur i Blekinge

Blekinge (JJ) Länsstyrelsen uppskattar att det finns mellan 15 och 20 lodjur i Blekinge län. Jägarnas Riksförbund tror att det är en kraftig underskattning och vill ha jakt på 30 lodjur i vinter.

Annonser