Kvinnliga jägare på frammarsch

Umeå(JJ) Kvinnliga jägare tar allt mer plats inom jakten. Åsa Fjällström kommer från Södra Volgsjöfors och har fått följa med på jakt redan från barnsben. Hon har märkt hur attityderna till kvinnliga jägare förbättrats genom åren.

Det genomförs många olika åtgärder för att underlätta för kvinnor att börja jaga, ett exempel är att kvinnor kan läsa till jägarexamen tillsammans med enbart andra kvinnor. 

Åsa Fjällström fick följa med sin morfar ut i skogen redan när hon var liten. I dag är jakten ett självklart intresse för henne. 
– Vägen in i jakten ser olika ut för oss alla. Jag fick det i uppfostran, så att jag skulle jaga var aldrig något beslut jag tog, säger Åsa Fjällström till Folkbladet.

Efter att hon tog jägarexemn – när hon var 18 år gammal – så har hon märkt att attityderna till kvinnliga jägare har förändrats till det bättre.
Det här rapporterar Folkbladet.

AKTUELLT

Nu drar Stövar-SM för rävhundar igång

Skövde (JJ) Hela helgen vankas stövarfest utanför Skövde. Det är nämligen dags för Stövar-SM för rävhundar 2018. Har du inte chans att bevittna mästerskapet på plats gör vi allt för att du ska få med dig tävlingen ändå.

Debatt: Vi behöver skjuta fler vargar i Sverige

Svenska Rovdjursföreningens styrelseledamot Björn Ljunggren har i en debattartikel i en lång rad svenska dagstidningar efterlyst fler vargar i Sverige. Här svarar jägaren Anders Lindell på Ljunggrens artikel och föreslår istället utökad vargjakt.

Annonser