Kvinnan slipper böta för vildsvinsolycka!

En kvinna som bötfällts med 8.400 kronor för att inte ha anmält en viltolycka i tid slipper betala. Åklagaren har dragit tillbaka sitt krav på 40 dagsböter sedan kvinnan bestridit det.

– Det känns som om jag har vunnit på lotteri. Men det har varit mycket oro i onödan, säger hon till Östgöta Correspondenten.

En kväll i juli krockade hon med ett vildsvin i Ljungsbro och gjorde då ett misslyckat försök att rapportera det till polisen. När hon senare på kvällen hamnade i en lång telefonkö gav hon upp och gick till sängs.

När hon dagen efter till sist lyckades polisanmäla olyckan fick hon reda på att det var alltför sent.

En bilist som kolliderat med och skadat eller dödat ett djur är skyldig att så snart som möjligt kontakta polisen.

Från och med årsskiftet skärps dessutom lagen: Då ska alla kollisioner med vilt ska anmälas – oavsett hur svåra de är.

2 kommentarer

AKTUELLT

Webbradio: Älg fälld i Jaktjournalens Vinnarjakt

Jämtland (JJ) Det går bra för jägarna i Jaktjournalens Vinnarjakt i Lidsjöberg i nordvästra Jämtland. På onsdagsförmiddagen fälldes en älg och Tomas Jonsson från Delsbo hade björn på sitt pass. Hör rapporten från jakten i Jaktjournalens webbradio.

Ännu en hund tagen av varg i gamla Rialareviret

Stockholm (JJ) På onsdagsmorgonen kom ytterligare en anmälan om en sällskapshund som blivit tagen av varg i det gamla Rialareviet. – Hundägaren säger att hon var bara någon meter från sin hund när vargen hoppade upp på stigen och tog den, berättar Mikael Pettersson vid polisen.

Varför väcker ni björnar, Brunberg?

Kungsbacka (JJ) En film på Youtube visar hur svenska forskare gräver ut och väcker en björn i vinteridet. Vi frågar Sven Brunberg på Skandinaviska björnforskningsprojektet varför de väcker björnar.

Vinnarjakt på gång

Lidsjöberg (JJ) I dag reser vi på Jaktjournalen till Ströms Vattudal för att spendera ett par jaktdagar tillsammans med fem taggade prenumeranter.

Älgdrev rakt genom centrala Råneå

Norrbotten (JJ) Älgjägaren Anders Nordström har aldrig varit med om något liknande. Den stora älgtjuren valde att springa rakt genom centrala Råneå när den fick jämthunden Bullen efter sig.

Skogsägare vill minska rådjursstammen

Gotland (JJ) Egentligen skulle vi behöva skjuta av 5 000 rådjur i en smäll, säger Jan-Erik Dahlbom, skogsinspektör i ett uttalande till tidningen Helagotland.se. Rådjuren på ön äter upp skogsplantorna för skogsbrukarna där.

Annonser