Kvinna svårt skadad av vargflock

Myndigheterna i östra Ukraina har gett order om att avliva en hel vargflock. Detta sedan den under tre dagar attackerat mer än 10 personer. En äldre kvinna skadades svårt.

Vargattackerna startade i torsdags i östra Ukraina. 14 människor jagades av vargarna och en 60-årig kvinna blev svårt biten, enligt nyhetsbyrån AFP.
Tidigare hade en bil kört över en varg i Zaporizhiaregionen och myndigheterna konstaterade att den hade rabies. Den skadade kvinnan och de övriga som attackerats av vargflocken har nu fått vaccin mot rabies i förebyggande syfte. Vargarna skall omgående skjutas.

AKTUELLT

Jaktfilm: Se när bocken fälls

I nya numret av Jaktjournalen återfinns ett bockjaktreportage signerat Julius Berg. Han hade också filmkamera med sig och fick skottsekvensen på den udda bocken fångad på film.

Stövar-SM för rävhundar flyttas

Värmland (JJ) Stövar-SM för rävhundar kommer inte som planerat att arrangeras i Norrbottens län. I stället blir det Värmlands stövarklubb som tar över stafettpinnen och arrangerar mästerskapet i vinter.

SKK och Agria fortsätter samarbete

Kungsbacka (JJ) Svenska kennelklubben och försäkringsbolaget Agria har skrivit under ett nytt avtal för fortsatt samarbete i ytterligare sju år. Avtalet innebär bland annat att Agria SKK forskningsfond även fortsättningsvis bidrar till forskning till nytta för hund och katt.

Säljer mer än 550 åtelkameror i månaden

Kungsbacka (JJ) Bara hos Hylte Jakt & Lantman och Z-Aim säljs mer än 550 åtelkameror i månaden. Nu är frågan om försäljningen kan öka ytterligare sedan kamerorna blivit möjliga att använda utan tillstånd för jägare.

OK till lodjursjakt i vinter

Stockholm (JJ) Naturvårdsverket ger klartecken till länsstyrelserna att besluta om licensjakt på lodjur. Vinterns inventeringar ska ha visat att lodjursstammen är nästan exakt lika stor i år som förra året.

Annonser