Kvinna svårt skadad av vargflock

Myndigheterna i östra Ukraina har gett order om att avliva en hel vargflock. Detta sedan den under tre dagar attackerat mer än 10 personer. En äldre kvinna skadades svårt.

Vargattackerna startade i torsdags i östra Ukraina. 14 människor jagades av vargarna och en 60-årig kvinna blev svårt biten, enligt nyhetsbyrån AFP.
Tidigare hade en bil kört över en varg i Zaporizhiaregionen och myndigheterna konstaterade att den hade rabies. Den skadade kvinnan och de övriga som attackerats av vargflocken har nu fått vaccin mot rabies i förebyggande syfte. Vargarna skall omgående skjutas.

AKTUELLT

Bjud på Mannerströms kryddiga vildsvinsskinka

Kungsbacka (JJ) Mästerkocken Leif Mannerström bjuder nu i juletider Jaktjournalens läsare på ett härligt vildsvinsskinkerecept. Det är vilt, kryddigt och doftar jul. Överraska släkten och sätt lite guldkant på årets julbord.

Delade meningar om antal lodjur i Blekinge

Blekinge (JJ) Länsstyrelsen uppskattar att det finns mellan 15 och 20 lodjur i Blekinge län. Jägarnas Riksförbund tror att det är en kraftig underskattning och vill ha jakt på 30 lodjur i vinter.

Vargen i Arvidsjaur stött ett par mil söderut

Norrbotten (JJ) Länsstyrelsens personal har lyckats stöta vargen ett par mil från Arvidsjaur och renarna i Västra Kikkejaure sameby. – Men här har den varit förut, så den har nog bara gått sin vanliga runda, säger en renskötare i Mausjaur sameby.

Film: Leif sågade loss älgen

Stockholm (JJ) Leif Gisslén räddade sannolikt livet på en älg i Stockholms skärgård i onsdags morse. Älgen hade fastnat i en gunga och Leif hjälpte den loss.

Annonser