Kvinna nära springa på björn på Frösön

FRÖSÖN(JJ). I går vid lunchtid sprang en kvinna nästan på en björn på Frösön när hon var ute och joggade med hunden. Händelsen inträffade nära Vallaområdet.

– Jag tittade ned på stigen medan jag sprang eftersom det var så mycket rötter. Min hund tvärstannade och reste ragg. Först trodde jag att hon var rädd för kossorna i hagen bredvid, men det var en björn. Den stod cirka tre meter framför oss, säger kvinnan till Länstidningen i Östersund.

Under eftermiddagen var en naturbevakare med hund, samt en rovdjursförvaltare, från länsstyrelsen ute för att söka efter björnen. De ville bland annat försöka se hur björnen betedde sig. Man hittade spår men fick aldrig kontakt med björnen.
Det här rapporterar Länstidningen i Östersund.

AKTUELLT

Debatt: Genomförandet av EU-direktiv i vapenlagstiftningen

Kungsbacka (JJ) Den 3 april 2017 beslutade dåvarande statsrådet Anders Ygeman (S) att uppdra åt hovrättsrådet Kazimir Åberg att utreda vissa frågor på vapenlagstiftningens område. I Åbergs utredning föreslås hur EU:s nya vapendirektiv ska implementeras i svensk lagstiftning. Dagens debattör är kritisk till denna utredning och ger egna förslag.

Unga vargar förväntas klara sig på egen hand

Värmland (JJ) Vargvänner rasar över att alfadjuren i Rackstadreviret sköts – och att årsvalpar nu ska svälta ihjäl. Faktum är dock att det är den här årstiden många ungvargar vandrar ut från sina födelserevir.

Landfast is ger finska besökare

Umeå (JJ) Med den långvariga kylan bildas landfast is i Kvarken, mellan Finland och Sverige. Följden blir att förrymda farmarrävar traskar över till Sverige.

Annonser