Kvinna nära springa på björn på Frösön

FRÖSÖN(JJ). I går vid lunchtid sprang en kvinna nästan på en björn på Frösön när hon var ute och joggade med hunden. Händelsen inträffade nära Vallaområdet.

– Jag tittade ned på stigen medan jag sprang eftersom det var så mycket rötter. Min hund tvärstannade och reste ragg. Först trodde jag att hon var rädd för kossorna i hagen bredvid, men det var en björn. Den stod cirka tre meter framför oss, säger kvinnan till Länstidningen i Östersund.

Under eftermiddagen var en naturbevakare med hund, samt en rovdjursförvaltare, från länsstyrelsen ute för att söka efter björnen. De ville bland annat försöka se hur björnen betedde sig. Man hittade spår men fick aldrig kontakt med björnen.
Det här rapporterar Länstidningen i Östersund.

0 kommentarer

AKTUELLT

Uppdaterad: Rialavarg påskjuten

Riala (JJ) Vid lunchtid idag avlossades skott mot den varg som det bedrivs skyddsjakt på i Rialaområdet norr om Stockholm. Eftersök har genomförts och vargen träffades inte.

Vill ha fler älgar

Betesskadorna minskar samtidigt som älgstammen ökar något i Värmland. För att få tillbaka en meningsfull jakt krävs ett bättre anpassat skogsbruk, en adaptiv vargförvaltning och mera älg i de värmländska skogarna, skriver Svenska Jägareförbundet Värmland i ett pressmeddelande.

Webbradio: Hövdingen om vargbråket i Värmland

Värmland (JJ) Nu svarar landshövding Kenneth Johansson på kritiken mot vargförvaltningen i Värmland. Han är inte nöjd med vargsituationen i länet. – Nej, nöjd är jag inte, men vi gör det bästa utifrån de centrala beslut vi har, säger Kenneth Johansson i Jaktjournalens Webbradio.

Ny matematik kan ändra vargstammens storlek

Kungsbacka (JJ) Ett nytt beräkningssätt av vargstammens storlek planerar att införas 2019. Det förslag som ligger på bordet idag skulle i ett slag kunna minska vargstammen radikalt. – Därför är det väldigt viktigt att jägarna deltar i den spillningsinventering som inleds den första oktober, säger Jägareförbundets Gunnar Glöersen.

Annonser