Kvinna misstänks för jaktbrott – hade igelkott hemma

GÄVLE(JJ). Polisen och två veterinärer hittade en igelkott hemma hos en kvinna i centrala Gävle. Nu är kvinnan misstänkt för jaktbrott. Enligt lagen är det inte tillåtet att omhänderta vilda djur.

Tipset till polisen kom via länsstyrelsen.
– Vi gjorde en husrannsakan i morse. Mycket riktigt fanns det en igelkott där inne, berättade  Hans-Olof Sundström, vid polisen i Gävle, för Arbetarbladet i torsdags.

Igelkotten hade kvinnan hittat på gatan, eftersom hon tyckte synd om den hade hon tagit hem den till lägenheten. Hon har haft djuret hemma i omkring en månad. 
Enligt polisen verkar igelkotten ha fått mat av alla de slag och även vatten. Så någon fysisk nöd verkar det inte ha handlat om för djuret.

Veterinärerna var med för att kontrollera om det eventuellt handlade om en afrikansk igelkott, dessa får man ha under kontrollerade former.
Men det var alltså en svensk igelkott.
Efter att Naturvårdsverket gett sitt godkännande släpptes igelkotten ut i naturen igen.
Det här rapporterar Arbetarbladet.

0 kommentarer

AKTUELLT

Ny matematik kan ändra vargstammens storlek

Kungsbacka (JJ) Ett nytt beräkningssätt av vargstammens storlek planerar att införas 2019. Det förslag som ligger på bordet idag skulle i ett slag kunna minska vargstammen radikalt. – Därför är det väldigt viktigt att jägarna deltar i den spillningsinventering som inleds den första oktober, säger Jägareförbundets Gunnar Glöersen.

Annonser