Kvinna hittade en död nedgrävd säl

ERSBODA(JJ). Under förra veckan hittade Yvonne Norman Håkansson en död nedgrävd säl i skogen på Ersboda. - Det är konstigt för det är bommar där så man tar sig inte dit med bil, berättar Yvonne Norman Håkansson för Västerbottens-Kuriren.

Det var vid en skogspromenad som hundarna fick vittring och hon upptäckte då det döda djuret.
Hon kontaktade länsstyrelsen och Johan Falk, naturbevakare på länsstyrelsen, konstaterade att det var en död säl som grävts ner av en människa. Den hade legat på platsen länge. 
Han påpekar att det inte behöver ligga något brott bakom.

När döda sjödjur hittas ska det rapporteras till ICBV, InformationsCentralen för BottenViken, som är länsstyrelsens marinbevakning.
Döda sälar obduceras oftast för att se om man hittar eventuella miljögifter, sjukdomar eller om den skjutits ihjäl.

Det finns dock inget krav på att samtliga döda sälar ska tas om hand. Det aktuella djuret var för ruttet och därför har man grävt över det igen.
Det här rapporterar Västerbottens-Kuriren. 

0 kommentarer

AKTUELLT

Webbradio: Älg fälld i Jaktjournalens Vinnarjakt

Jämtland (JJ) Det går bra för jägarna i Jaktjournalens Vinnarjakt i Lidsjöberg i nordvästra Jämtland. På onsdagsförmiddagen fälldes en älg och Tomas Jonsson från Delsbo hade björn på sitt pass. Hör rapporten från jakten i Jaktjournalens webbradio.

Ännu en hund tagen av varg i gamla Rialareviret

Stockholm (JJ) På onsdagsmorgonen kom ytterligare en anmälan om en sällskapshund som blivit tagen av varg i det gamla Rialareviet. – Hundägaren säger att hon var bara någon meter från sin hund när vargen hoppade upp på stigen och tog den, berättar Mikael Pettersson vid polisen.

Varför väcker ni björnar, Brunberg?

Kungsbacka (JJ) En film på Youtube visar hur svenska forskare gräver ut och väcker en björn i vinteridet. Vi frågar Sven Brunberg på Skandinaviska björnforskningsprojektet varför de väcker björnar.

Vinnarjakt på gång

Lidsjöberg (JJ) I dag reser vi på Jaktjournalen till Ströms Vattudal för att spendera ett par jaktdagar tillsammans med fem taggade prenumeranter.

Älgdrev rakt genom centrala Råneå

Norrbotten (JJ) Älgjägaren Anders Nordström har aldrig varit med om något liknande. Den stora älgtjuren valde att springa rakt genom centrala Råneå när den fick jämthunden Bullen efter sig.

Skogsägare vill minska rådjursstammen

Gotland (JJ) Egentligen skulle vi behöva skjuta av 5 000 rådjur i en smäll, säger Jan-Erik Dahlbom, skogsinspektör i ett uttalande till tidningen Helagotland.se. Rådjuren på ön äter upp skogsplantorna för skogsbrukarna där.

Annonser