Kvinna flydde från björn – skadade sig

BOLIDEN(JJ). En kvinna som var ute och plockade hjortron vid Finnfors, väster om Skellefteå, fick plötsligt syn på en björn bara tio meter bort. Hon blev väldigt rädd och började springa därifrån, under sin flykt ramlade hon och skadade sig i en handled.

Hon var ute med sin sambo i närheten av Finnforsträsket. Sambon cyklade hem före henne och hon gick längre in i skogen för att leta efter hjortron.
– Plötsligt när jag tittade upp så stod en björn framför mig. Det var tio meter ifrån mig. Björnen stod stilla på bakbenen och tittade rakt på mig, berättar kvinnan för Norran.se.

Björnen följde dock inte efter henne och hon kunde ringde sin sambo som sedan hämtade henne. Han tog henne sedan till akuten med den svullna handleden, som eventuellt var bruten.
Händelsen inträffade under förra veckan.
Det här rapporterar Norran.se.

0 kommentarer

AKTUELLT

Ännu en hund tagen av varg i gamla Rialareviret

Stockholm (JJ) På onsdagsmorgonen kom ytterligare en anmälan om en sällskapshund som blivit tagen av varg i det gamla Rialareviet. – Hundägaren säger att hon var bara någon meter från sin hund när vargen hoppade upp på stigen och tog den, berättar Mikael Pettersson vid polisen.

Varför väcker ni björnar, Brunberg?

Kungsbacka (JJ) En film på Youtube visar hur svenska forskare gräver ut och väcker en björn i vinteridet. Vi frågar Sven Brunberg på Skandinaviska björnforskningsprojektet varför de väcker björnar.

Vinnarjakt på gång

Lidsjöberg (JJ) I dag reser vi på Jaktjournalen till Ströms Vattudal för att spendera ett par jaktdagar tillsammans med fem taggade prenumeranter.

Älgdrev rakt genom centrala Råneå

Norrbotten (JJ) Älgjägaren Anders Nordström har aldrig varit med om något liknande. Den stora älgtjuren valde att springa rakt genom centrala Råneå när den fick jämthunden Bullen efter sig.

Skogsägare vill minska rådjursstammen

Gotland (JJ) Egentligen skulle vi behöva skjuta av 5 000 rådjur i en smäll, säger Jan-Erik Dahlbom, skogsinspektör i ett uttalande till tidningen Helagotland.se. Rådjuren på ön äter upp skogsplantorna för skogsbrukarna där.

Meningen med livet

För de allra flesta arter består meningen med livet i att föröka sig och föra sina gener vidare till en ny generation. Människan har en tendens att överdriva.

Annonser