Kungsörn dödade tax

Jönköping (JJ) En tax har dödats av en kungsörn i Habo. Taxen hittades död av sin ägare i samband med en rådjursjakt.

– Det är ovanligt, säger Linda Andersson, rovdjursansvarig på länsstyrelsen i Jönköping, till SVT Jönköpingsnytt. Enligt Linda Andersson är det tveklöst en kungsörn som är förövaren.

– Det var tydliga skador från kraftiga klor på hunden och dessutom hade örnen även ätit en del på den. Kungsörnar har enormt kraftiga klor som går som går rakt in och krossar, säger hon.

AKTUELLT

Jägare i stor insats mot barnsexhandel

Stockholm (JJ) Jägarkåren är stor och när den går samman händer det grejer. I just nu pågående kampanj Musikhjälpen har jägarnas insamlingsbössa redan dragit in mer än 100 000 kronor.

Ser en ljusnande framtid för jaktfrågor i EU

Kungsbacka (JJ) Jägareförbundets riksjaktvårdskonsulent, Daniel Ligné, ser en ljusnande framtid för jaktfrågorna inom EU. Han tror att EU-politiker tagit lärdom av Storbritanniens utträde ur unionen. – Man inser nog att det inte går att plåga folk hur mycket som helst, säger Daniel Ligné i Jaktjournalens webbradio.

Unga jägare får testa ny jakt

Örebro/Storuman (JJ) Unga jägare i Storuman och Örebro ges möjlighet att testa olika sorters jakt. Det är Jägareförbundet som ordnar så att de får jaga på nya marker.

Annonser