Kungen på älgjakt i Bakvattnet!

BAKVATTNET(JJ). Under stort hemlighetsmakeri har kungen varit på älgjakt i Bakvattnet. Det var under början av veckan som jakten genomfördes och alla som kände till det celebra besöket hade tystnadsplikt, detta för att kungen skulle lämnas i fred av reportrar och fotografer.

Bob Persson, koncernchef för Persson invest, har en stuga vid Lilla Bakvattnet och hade kungen som jaktgäst.
De personer som var med från Säpo och kungens adjutant bodde på pensionatet i Bakvattnet. 
– Vi har haft några trevliga dagar. Vi har skött det hela väldigt diskret eftersom vi inte ville ha någon uppmärksamhet kring kungens besök här, berättar Bob Persson för Länstidningen i Östersund.

Det kungliga sällskapet anlände under söndag kväll och var kvar till tisdag kväll. I sällskapet fanns även finansmannen Olle Stenhammar och advokaten Fred Wennerholm. 
Den kunliga jaktlyckan uteblev dock även om kungen såg några älgar på håll.
Men Wennerholm lyckades dock fälla en kalv och Stenhammar fällde två oxar. 
Det här rapporterar Länstidningen.

0 kommentarer

AKTUELLT

Webbradio: Älg fälld i Jaktjournalens Vinnarjakt

Jämtland (JJ) Det går bra för jägarna i Jaktjournalens Vinnarjakt i Lidsjöberg i nordvästra Jämtland. På onsdagsförmiddagen fälldes en älg och Tomas Jonsson från Delsbo hade björn på sitt pass. Hör rapporten från jakten i Jaktjournalens webbradio.

Ännu en hund tagen av varg i gamla Rialareviret

Stockholm (JJ) På onsdagsmorgonen kom ytterligare en anmälan om en sällskapshund som blivit tagen av varg i det gamla Rialareviet. – Hundägaren säger att hon var bara någon meter från sin hund när vargen hoppade upp på stigen och tog den, berättar Mikael Pettersson vid polisen.

Varför väcker ni björnar, Brunberg?

Kungsbacka (JJ) En film på Youtube visar hur svenska forskare gräver ut och väcker en björn i vinteridet. Vi frågar Sven Brunberg på Skandinaviska björnforskningsprojektet varför de väcker björnar.

Vinnarjakt på gång

Lidsjöberg (JJ) I dag reser vi på Jaktjournalen till Ströms Vattudal för att spendera ett par jaktdagar tillsammans med fem taggade prenumeranter.

Älgdrev rakt genom centrala Råneå

Norrbotten (JJ) Älgjägaren Anders Nordström har aldrig varit med om något liknande. Den stora älgtjuren valde att springa rakt genom centrala Råneå när den fick jämthunden Bullen efter sig.

Skogsägare vill minska rådjursstammen

Gotland (JJ) Egentligen skulle vi behöva skjuta av 5 000 rådjur i en smäll, säger Jan-Erik Dahlbom, skogsinspektör i ett uttalande till tidningen Helagotland.se. Rådjuren på ön äter upp skogsplantorna för skogsbrukarna där.

Annonser