Kungen får skjuta fisktärnor

Stockholm (JJ) Att vara en häckande fisktärna intill Kungens slott är inte lätt. Nu ska de skjutas eftersom de är aggressiva mot vakterna som skyddar residenset på Lovön.

Fisktärnor hotar bevakningen av Drottningholms slott. Foto: Istock

Populationen med fisktärnor som häckar intill Drottningholms slott har ökat och nu har de blivit ett problem. Fåglarna är aggressiva under häckningsperioden när de skyddar sina reden och ungar. Därför attackerar de personal och vaktstyrka på slottet.

Trots att att man försökt avvärja problemen har det inte lyckats. Ornitologer i området opponerar sig men länsstyrelsen ser ingen annan utväg än att bevilja slottsförvaltningen skyddsjakt, rapporterar DN.

AKTUELLT

Stövarjägare samlar in pengar mot barncancer

Växjö (JJ) Stövarjägare samlar in pengar för kampen mot barncancer. – Det har blivit en stor succé och vi kör den 3 februari i år. Vi siktar på att samla in kanske 100 000 kronor, säger en av initiativtagarna, Bengt Lindell i Jaktjournalens webbradio.

Uppdaterad: Jakt på en varg till i Dalarna

Dalarna (JJ) Skabbvargen som fälldes i Flatenreviret räknas inte in i licensen. Därför blir det jakt på en varg till. Men ambitionen har inte varit att tömma reviret, säger Jonas Bergman på länsstyrelsen i Jaktjournalens webbradio.

Annonser