Kungen får skjuta fisktärnor

Stockholm (JJ) Att vara en häckande fisktärna intill Kungens slott är inte lätt. Nu ska de skjutas eftersom de är aggressiva mot vakterna som skyddar residenset på Lovön.

Fisktärnor hotar bevakningen av Drottningholms slott. Foto: Istock

Populationen med fisktärnor som häckar intill Drottningholms slott har ökat och nu har de blivit ett problem. Fåglarna är aggressiva under häckningsperioden när de skyddar sina reden och ungar. Därför attackerar de personal och vaktstyrka på slottet.

Trots att att man försökt avvärja problemen har det inte lyckats. Ornitologer i området opponerar sig men länsstyrelsen ser ingen annan utväg än att bevilja slottsförvaltningen skyddsjakt, rapporterar DN.

0 kommentarer

AKTUELLT

Vinn älgjakt i Ströms Vattudal

Drömmer du om att få uppleva älgjakt när den är som bäst. Tveka då inte att anmäla dig till Jaktjournalens Vinnarjakt i Ströms Vattudal i slutet av september. Vi lottar ut fem platser till våra prenumeranter.

Björndel hittad vi gruva

Skellefteå (JJ) Under förmiddagen fick polisen i Skellefteå ett samtal om att man hittat delar av en björn nära en gruva i Västerbotten.

Mårdhund och bisam skadedjur i Finland

Finland (JJ) EU har lagt till mårdhund och elva andra djurarter i sin lista med invasiva främmande djurarter som ska bekämpas. Av djurarterna i Finland lades även bisam på listan, uppger Jord- och skogsbruksministeriet.

Annonser