Krockade med järv

Dorotea (JJ) Men Marielle Strömqvist från Norrsjön i Strömsunds kommun, kör regelbundet den tio mil långa vägen till jobbet i Dorotea. Nyligen krockade hon en järv.

I höstas såg hon sin första björn på väg till jobbet. Hon har även sett en järv tidigare men då var det ingen som riktigt trodde på henne uppger Länstidningen Östersund.  
Efter kollisionen med bilen försvann järven till skogs och Marielle ringde polisen som ordnade ett eftersök. Järven – en hona i dåligt skick spårades upp och avlivades.

0 kommentarer

AKTUELLT

Vill ha fler älgar

Betesskadorna minskar samtidigt som älgstammen ökar något i Värmland. För att få tillbaka en meningsfull jakt krävs ett bättre anpassat skogsbruk, en adaptiv vargförvaltning och mera älg i de värmländska skogarna, skriver Svenska Jägareförbundet Värmland i ett pressmeddelande.

Webbradio: Hövdingen om vargbråket i Värmland

Värmland (JJ) Nu svarar landshövding Kenneth Johansson på kritiken mot vargförvaltningen i Värmland. Han är inte nöjd med vargsituationen i länet. – Nej, nöjd är jag inte, men vi gör det bästa utifrån de centrala beslut vi har, säger Kenneth Johansson i Jaktjournalens Webbradio.

Ny matematik kan ändra vargstammens storlek

Kungsbacka (JJ) Ett nytt beräkningssätt av vargstammens storlek planerar att införas 2019. Det förslag som ligger på bordet idag skulle i ett slag kunna minska vargstammen radikalt. – Därför är det väldigt viktigt att jägarna deltar i den spillningsinventering som inleds den första oktober, säger Jägareförbundets Gunnar Glöersen.

Annonser