Krockade med björn

Husum (JJ) En person fick föras till sjukhus efter en krock med en björn tidigt i går morse.

Viltolyckan inträffade på E4:an i höjd med Husum, Västernorrlands län. En björn befann sig på felsida viltstängslet och en bilist kolliderade med djuret. Björnen avled och personen i bilen fick föras till sjukhus för kontroll.

Enligt Lars Nordin, Svenska Jägareförbundets representant i Nationella Viltolycksrådet, är kollisioner med stora rovdjur ovanliga. Han säger till Örnsköldsviks Allehanda att det i genomsnitt inträffar en viltolycka med björn inblandat varannat till var tredje år i länet.

AKTUELLT

Hur stoppas aktivister som saboterar vargjakt?

Västmanland (JJ) Aktivister stör vargjakten i Kölstareviret i Västmanland. – Det är märkligt att polisen inte agerar, säger Jägareförbundets Gunnar Glöersen i Jaktjournalens webbradio. Men polisen meddelar att utredning pågår.

Evalds företag ruinerades av Naturvårdsverket – nu stämmer han staten

Evald Hellgren bedrev en blomstrande näringsverksamhet i Örträsk i Västerbotten när Naturvårdsverket felaktigt drog in tillståndet för hans populära vildsvinsfälla Sinkabirum. Två år senare fick han rätt i kammarrätten, som konstaterade att Naturvårdsverket överhuvudtaget ”inte haft fog för sitt beslut” – men då hade hans firma ruinerats. Evald vände sig till Justitiekanslern för att få ersättning för sina förluster men fick avslag med motiveringen att Naturvårdsverkets fel inte varit tillräckligt ”uppenbart”. Nu stämmer Evald Hellgren staten med hjälp av Centrum för rättvisa.

Kvinna attackerad av älg

Umeå (JJ) En kvinna i Umeå attackerades på lördagseftermiddagen av en älg. Polisen fick rycka ut och hämta kvinnan i skogen.

Annonser