Kritik mot jakthund slutade med rättegång

Västerbotten (JJ) Mannen tyckte att jaktkompisarna mobbade honom för hans jakthund. Det slutade med misshandel, dödshot och rättegång.

TT rapporterar om saken och citerar Västerbottens-kuriren.

Den 68-årige mannen som åtalats och dömts för hot och misshandel var på jakt tillsammans med fem andra män.

I en av husvagnarna på platsen blev det dålig stämning. Den 68-årige mannen kände sig mobbad över uttalanden som gjorts kring hans jakthund.

Fälls av tingsrätten

Han tog tag i en jaktkamrat och styrde honom mot en vägg så att vederbörande slog i huvudet, nacken och ett ben.

68-åringen ska ha sagt saker som att ”det skulle vara roligt att träffa dem i mörkret” och skrikit att han skulle döda jaktkompisarna.

Mannen förnekar dödshot och uppger att hans avsikt inte var att skada någon. Tingsrätten fäller honom dock för misshandel och olaga hot – villkorlig dom och samhällstjänst i 50 timmar.

Han ska också betala 6 287 kronor i skadestånd till den misshandlade jaktkompisen.

Dela artikeln via e-post

AKTUELLT

Film: Här behöver viltet inte svälta ihjäl

Fagersta (JJ) Det kommer larmrapporter att vilt är på väg att svälta ihjäl runt om i Sverige. Ännu är det inte för sent att hjälpa djuren som Uwe och Kjell gör i Fagersta. Jaktjournalen hälsade på med filmkamera.

Webbradio: Så ska vargarna i Rackstadreviret tas bort

Värmland (JJ) Vargdödade jämthundshanen Emil kommer att betyda slutet för Rackstadreviret. Alfavargarna ska skjutas och länsstyrelsens förhoppning är att reviret upplöses, berättar länsstyrelsens rovdjurshandläggare, David Höök, i Jaktjournalens webbradio.

Annonser