Kritik mot jakthund slutade med rättegång

Västerbotten (JJ) Mannen tyckte att jaktkompisarna mobbade honom för hans jakthund. Det slutade med misshandel, dödshot och rättegång.

TT rapporterar om saken och citerar Västerbottens-kuriren.

Den 68-årige mannen som åtalats och dömts för hot och misshandel var på jakt tillsammans med fem andra män.

I en av husvagnarna på platsen blev det dålig stämning. Den 68-årige mannen kände sig mobbad över uttalanden som gjorts kring hans jakthund.

Fälls av tingsrätten

Han tog tag i en jaktkamrat och styrde honom mot en vägg så att vederbörande slog i huvudet, nacken och ett ben.

68-åringen ska ha sagt saker som att ”det skulle vara roligt att träffa dem i mörkret” och skrikit att han skulle döda jaktkompisarna.

Mannen förnekar dödshot och uppger att hans avsikt inte var att skada någon. Tingsrätten fäller honom dock för misshandel och olaga hot – villkorlig dom och samhällstjänst i 50 timmar.

Han ska också betala 6 287 kronor i skadestånd till den misshandlade jaktkompisen.

Dela artikeln via e-post

AKTUELLT

Vitlöksspäckad vildsvinsfilé

Ett säkert kort på grillen. Extra gott när man späckar vildsvinsfilén med marinerade vitlöksklyftor och rostar färskpotatis i ugnen. Njut av sommaren. 4 portioner: 700 g vildsvinsfilé 12–15 marinerade vitlöksklyftor Marinad: 3 msk tomatpuré 2 pressade vitlöksklyftor 2 msk vitvinsvinäger 2 msk rapsolja 2 msk flytande honung 2 msk japansk soja Tillbehör: 1 kg små

Fuchswürger´s Barry af Clinton – En riktig allroundhund

I dag marknadsförs tysk jaktterrier i stor utsträckning som en ren kortdrivare. Men det är bara halva hundens förtjänster. En bra tysk jaktterrier fungerar lika bra över som under jord. Mattias Johnsson från Torsby vet att uppskatta den kombinationen och har en kanonhund i sin Barry.

Om stormar i vattenglas och jakthundar

Ju mer och oftare jag jagar, desto färre bekymmer har jag! Att tillbringa tid i skog och mark med bössan i nävarna och en god jakthund som sällskap skingrar tankarna och sätter saker och ting i perspektiv. Den avskalade närheten till naturen, glädjen över hundens arbete, eller lättnaden och vördnaden som infinner sig efter ett lyckat skott bidrar alltsammans till att få vardagens bekymmer att verka små och fjärran.

Björnjägarna pustar ut

Det blir ingen senareläggning av björnjakten i Västerbotten har Naturvårdsverket beslutat. Under våren och försommaren blev diskussionerna stundtals heta sedan Svenska Jägareförbundet i Västerbotten biföll en motion från en medlem i Skellefteåbygdens jaktvårdskrets om att senarelägga björnjakten i länet till älgjaktpremiären den 3 september.

Omfattande vargjakt i Norge planerad

Norge (JJ) Rovdjursnämndernas sekretariat förordade en tilldelning tolv vargar - ingen inom den så kallade vargzonen. Nu har nämndmedlemmarna beslutat om en avskjutning på ett fyrtiotal vargar, var av majoriteten inom vargzonen.

Annonser