Kritik mot jakthund slutade med rättegång

Västerbotten (JJ) Mannen tyckte att jaktkompisarna mobbade honom för hans jakthund. Det slutade med misshandel, dödshot och rättegång.

TT rapporterar om saken och citerar Västerbottens-kuriren.

Den 68-årige mannen som åtalats och dömts för hot och misshandel var på jakt tillsammans med fem andra män.

I en av husvagnarna på platsen blev det dålig stämning. Den 68-årige mannen kände sig mobbad över uttalanden som gjorts kring hans jakthund.

Fälls av tingsrätten

Han tog tag i en jaktkamrat och styrde honom mot en vägg så att vederbörande slog i huvudet, nacken och ett ben.

68-åringen ska ha sagt saker som att ”det skulle vara roligt att träffa dem i mörkret” och skrikit att han skulle döda jaktkompisarna.

Mannen förnekar dödshot och uppger att hans avsikt inte var att skada någon. Tingsrätten fäller honom dock för misshandel och olaga hot – villkorlig dom och samhällstjänst i 50 timmar.

Han ska också betala 6 287 kronor i skadestånd till den misshandlade jaktkompisen.

AKTUELLT

Björn skjuten i Los

Hälsingland (JJ) En av de närgångna björnarna sköts på måndagskvällen inne i byn Los i Ljusdals kommun.

Björnjaktsbeslutet möts av besvikelse och glädje

Västerbotten (JJ) Björnjägaren Jonas Nordström skrek ut sin glädje när han fick beskedet att björnjakten startar som vanligt 21 augusti. – Jag vrålade så att jobbarkompisarna säkert ramlade ut sina stolar, säger Jonas Nordström.

Film: Så lär du din hund att apportera villkorslöst

Kungsbacka (JJ) På fågeljakten är en bra apportör ovärderlig. Att lära sin fågelhund apportera ordentligt är därför viktigt. JJ:s medarbetare Jonas Seger har 30 års erfarenhet av fågelhundar och vet vad som krävs för att få hunden att apportera även när det är svåra förhållanden.

Debatt: SJF och LRF trycker på om vildsvinen

Kungsbacka (JJ) Svenska Jägareförbundet och Lantbrukarnas Riksförbund gör gemensam sak om vildsvinen. Förbundsordförandena Torbjörn Larsson och Palle Borgström trycker på regeringen och efterlyser i den här debattartikeln lättnader i regelverket som exempelvis hindrar jägare från att sälja vildsvinskött.

Hållbarhetstänk bakom unik älgtrofémöbel

Vem skulle inte vilja sitta bekvämt och varje gång tänka på att lädret faktiskt kommer från ett vilt man själv fällt. För Nils Kjerstadius, vd på familjeföretaget Cuero Design var det en självklarhet att erbjuda jägare den här möjligheten.

Risk för att vinterns vargjakt uteblir

Kungsbacka (JJ) Enligt vad Jaktjournalen erfar är den kommande vinterns licensjakt på varg i fara. Det uppskattade antalet vargar är obetydligt fler än Naturvårdsverkets miniminivå på 300 individer. Jägareförbundet jobbar nu för att Riksdagens mål på minst 270 vargar ska gälla.

Annonser