Kritik mot förslag om skottpengar på vildsvin

STOCKHOLM(JJ). Det finns kritik mot förslaget om statliga skottpengar på vildsvin. Förslaget kommer från Lantbrukarnas riksförbund. Markägaren och vildsvinsjägaren Carl Bonde menar att förslaget om skottpengar kan få motsatt effekt, då det kan innebära att pengarna kan locka till att hålla en större vildsvinsstam.

Bonde utfodrar vildsvinen för jaktens skull, men även för att locka bort djuren från de områden där de orsakar skada.
– Visst det gör de. Men det har kommit en rapport från SLU som visar att det inte spelar någon roll var man utfodrar djuren för när betet är i mjölkmognadsstadiet är det godare än det man får fodra med i skogen, säger Carl-Albert Rydemark, lantbrukare i Hölö i Södertälje kommun som kom med förslaget om skottpengar, till Sveriges Radio P4 Stockholm. 

0 kommentarer

AKTUELLT

Ännu en hund tagen av varg i gamla Rialareviret

Stockholm (JJ) På onsdagsmorgonen kom ytterligare en anmälan om en sällskapshund som blivit tagen av varg i det gamla Rialareviet. – Hundägaren säger att hon var bara någon meter från sin hund när vargen hoppade upp på stigen och tog den, berättar Mikael Pettersson vid polisen.

Varför väcker ni björnar, Brunberg?

Kungsbacka (JJ) En film på Youtube visar hur svenska forskare gräver ut och väcker en björn i vinteridet. Vi frågar Sven Brunberg på Skandinaviska björnforskningsprojektet varför de väcker björnar.

Vinnarjakt på gång

Lidsjöberg (JJ) I dag reser vi på Jaktjournalen till Ströms Vattudal för att spendera ett par jaktdagar tillsammans med fem taggade prenumeranter.

Älgdrev rakt genom centrala Råneå

Norrbotten (JJ) Älgjägaren Anders Nordström har aldrig varit med om något liknande. Den stora älgtjuren valde att springa rakt genom centrala Råneå när den fick jämthunden Bullen efter sig.

Skogsägare vill minska rådjursstammen

Gotland (JJ) Egentligen skulle vi behöva skjuta av 5 000 rådjur i en smäll, säger Jan-Erik Dahlbom, skogsinspektör i ett uttalande till tidningen Helagotland.se. Rådjuren på ön äter upp skogsplantorna för skogsbrukarna där.

Meningen med livet

För de allra flesta arter består meningen med livet i att föröka sig och föra sina gener vidare till en ny generation. Människan har en tendens att överdriva.

Annonser