Kritik mot farligt viltstängsel

Gävle (JJ) Jägare i Trödje viltvårdsområde är kritiska till Trafikverkets stängsel. Piggarna högst upp skadar de djur som försöker hoppa över.

– Man får hoppas att de träffar benet i bröstkorgen och inte i mjukdelarna, säger jaktledare Görgen Salander.

– De staketen är inte högre än att en skrämd älg tar sig över, säger Rolf Wiik, ordförande för viltvårdsområdet.

På en sträcka av 300 meter väster om Trödje mitt emot Sörränningen, har älg forcerat staketet på två ställen. Vid ett tillfälle hittade Görgen Salander blod på piggarna. Av älgen syntes bara spår i nysnön. Styrelsen för viltvårdsområdet har beslutat att skicka en skrivelse till Trafikverket, rapporterar Gefle Dagblad.

0 kommentarer

AKTUELLT

Vinn älgjakt i Ströms Vattudal

Drömmer du om att få uppleva älgjakt när den är som bäst. Tveka då inte att anmäla dig till Jaktjournalens Vinnarjakt i Ströms Vattudal i slutet av september. Vi lottar ut fem platser till våra prenumeranter.

Björndel hittad vi gruva

Skellefteå (JJ) Under förmiddagen fick polisen i Skellefteå ett samtal om att man hittat delar av en björn nära en gruva i Västerbotten.

Mårdhund och bisam skadedjur i Finland

Finland (JJ) EU har lagt till mårdhund och elva andra djurarter i sin lista med invasiva främmande djurarter som ska bekämpas. Av djurarterna i Finland lades även bisam på listan, uppger Jord- och skogsbruksministeriet.

Annonser