Kritik mot farligt viltstängsel

Gävle (JJ) Jägare i Trödje viltvårdsområde är kritiska till Trafikverkets stängsel. Piggarna högst upp skadar de djur som försöker hoppa över.

– Man får hoppas att de träffar benet i bröstkorgen och inte i mjukdelarna, säger jaktledare Görgen Salander.

– De staketen är inte högre än att en skrämd älg tar sig över, säger Rolf Wiik, ordförande för viltvårdsområdet.

På en sträcka av 300 meter väster om Trödje mitt emot Sörränningen, har älg forcerat staketet på två ställen. Vid ett tillfälle hittade Görgen Salander blod på piggarna. Av älgen syntes bara spår i nysnön. Styrelsen för viltvårdsområdet har beslutat att skicka en skrivelse till Trafikverket, rapporterar Gefle Dagblad.

0 kommentarer

AKTUELLT

Aggressivt djur attackerade Marita

Bollnäs (JJ) Marita Berggren råkade ut för ett sällsynt aggressivt djur som gick till full attack natten mot fredagen. - Den högg sig fast i benet och tog om och tog om bettet, berättar Marita Berggren.

Vargdrabbad matte berättar om attacken

Vallentuna (JJ) Ann-Margret Neikter berättar nu i media hur det gick till när hennes cavalier king charles spaniel blev tagen av varg. – I ögonblicket jag vände mig om och tittade ner, bet den Lacey i nacken, berättar hon för Mitt i hela Stockholm.

Johans nya Blaser funkar inte

Västerås (JJ) Johan Rydberg har kostat på drygt 35 000 kronor för att få ett pålitigt vapen för björnjakt och eftersök. Men den nya studsaren, Blaser R8, funkar inte - den kastar inte ut tomhylsorna.

Annonser