Kritik mot dovhjortsjakt

Lidingö(JJ) Det kommer kritik från boende på Lidingö mot jakten på dovhjort på ön. Hittills har fyra dovhjortar fällts under årets skyddsjakt.

Ulf Jarvin,från Björnbo, tycker att man kan vidta andra åtgärder som bland annat sänkt hastighet på vägarna – istället för att skjuta dem.

– Vi är skyldiga att hålla nere antalet, för att motverka olyckor i trafiken, skadegörelse på trädgårdar och för att inte djuren ska lida av undernäring när de blir för många. De förökar sig ju eftersom de inte har någon naturlig fiende, säger viltvårdaren Bertil Sandberg till Lokaltidningen Mitt i.

AKTUELLT

Fällde vargar från tre olika revir

Dalarna (JJ) Licensjakten på varg i Dalarnas län är avlyst och nu har kropparna identifierats. DNA-analys visar att djur från tre olika revir fällts under jakten.

Hur stoppas aktivister som saboterar vargjakt?

Västmanland (JJ) Aktivister stör vargjakten i Kölstareviret i Västmanland. – Det är märkligt att polisen inte agerar, säger Jägareförbundets Gunnar Glöersen i Jaktjournalens webbradio. Men polisen meddelar att utredning pågår.

Evalds företag ruinerades av Naturvårdsverket – nu stämmer han staten

Evald Hellgren bedrev en blomstrande näringsverksamhet i Örträsk i Västerbotten när Naturvårdsverket felaktigt drog in tillståndet för hans populära vildsvinsfälla Sinkabirum. Två år senare fick han rätt i kammarrätten, som konstaterade att Naturvårdsverket överhuvudtaget ”inte haft fog för sitt beslut” – men då hade hans firma ruinerats. Evald vände sig till Justitiekanslern för att få ersättning för sina förluster men fick avslag med motiveringen att Naturvårdsverkets fel inte varit tillräckligt ”uppenbart”. Nu stämmer Evald Hellgren staten med hjälp av Centrum för rättvisa.

Annonser