Kritik mot blyförbud

Kemikalieinspektionen och Naturvårdsverkets föslag om inskränkningar av blyammunition bygger mer på antaganden än fakta. Hävdar Bengt-Anders Johansson (m), ledamot i riksdagens miljöutskott och i kemikalieinspektionens styrelse.

ˆ Uppdraget var bland annat att visa den fulla påverkan av blyhagel idagoch på längre sikt i relation till övriga spridningskällor av bly.Dessvärre saknas denna grundläggande del i rapporten vilket är beklagligt.Att föreslå drastiska ändringar utan att ha gjort hemläxan äroacceptabelt, säger Johansson vidare. 

AKTUELLT

Vargen i Arvidsjaur stött ett par mil söderut

Norrbotten (JJ) Länsstyrelsens personal har lyckats stöta vargen ett par mil från Arvidsjaur och renarna i Västra Kikkejaure sameby. – Men här har den varit förut, så den har nog bara gått sin vanliga runda, säger en renskötare i Mausjaur sameby.

Film: Leif sågade loss älgen

Stockholm (JJ) Leif Gisslén räddade sannolikt livet på en älg i Stockholms skärgård i onsdags morse. Älgen hade fastnat i en gunga och Leif hjälpte den loss.

Film: Jaktjournalen testar smart vakuumpackare

Kungsbacka (JJ) Jaktjournalens utrustningsredaktör Tommy Östlund har testat vakuumpackaren Foodsaver Flow och tycker det är en bra maskin för familjehushållet och för jägaren som styckar ett mindre djur åt gången.

Annonser