Kritik från Dalarna mot att licensjakten på varg stoppas

DALARNA(JJ). Jägareförbundet Dalarna är mycket kritiska till att regeringen nu beslutat att det inte blir någon licensjakt på varg nästa år. – Det är fullständigt oacceptabelt att man inte får fatta sina beslut lokalt och regionalt, säger Thomas Björklund, ordförande för Jägareförbundet i Dalarna, till Dala-Demokraten.

Förbundet tycker att licensjakten behövs för att inte vargstammen ska bli för stor och orsaka mer problem.
Björklund menar att beslut om vargjakt bör få tas i Sverige och att det inte är något som EU ska göra.

Regeringen har backat på grund av EU-kommissionens hot att dra Sverige inför domstol om man inte stoppar licensjakten. 
Kenneth Johansson, riksdagsledamot från Dalarna, är förbaskad på EU-kommissionens klåfingrighet och att de sätter sig över svensk politik. 
Samtidigt tror han att regeringen fattat rätt beslut efter rådande situation. 
Det här rapporterar Dala-Demokraten.

AKTUELLT

Webbradio: Han vill ha bort de svenska vildsvinen

Västra Götaland (JJ) Lantbrukaren Lennart Bogren vill ha bort vildsvinen från Sverige. – Vi markägare borde vara så förståndiga att vi förser Jesse James, Billy the kid och bröderna Dalton med fri ammunition – gör rent! säger Lennart Bogren i Jaktjournalens webbradio.

Debatt: Det kokar i Kiruna

Norrbotten (JJ) Det är trist att tvingas konstatera att debatten om samebyarnas rättigheter i fjällen påminner om invandrarfrågan för några år sedan. Då rådde närmast åsiktsdiktatur. Den som hade kritiska synpunkter på hur invandringen sköttes stämplades som rasist. Idag hamnar rasiststämpeln på den som ifrågasätter det rimliga i att samebyarna ensamma ska bestämma över jakt och fiske i fjällvärlden.

Annonser