Kritik från Dalarna mot att licensjakten på varg stoppas

DALARNA(JJ). Jägareförbundet Dalarna är mycket kritiska till att regeringen nu beslutat att det inte blir någon licensjakt på varg nästa år. – Det är fullständigt oacceptabelt att man inte får fatta sina beslut lokalt och regionalt, säger Thomas Björklund, ordförande för Jägareförbundet i Dalarna, till Dala-Demokraten.

Förbundet tycker att licensjakten behövs för att inte vargstammen ska bli för stor och orsaka mer problem.
Björklund menar att beslut om vargjakt bör få tas i Sverige och att det inte är något som EU ska göra.

Regeringen har backat på grund av EU-kommissionens hot att dra Sverige inför domstol om man inte stoppar licensjakten. 
Kenneth Johansson, riksdagsledamot från Dalarna, är förbaskad på EU-kommissionens klåfingrighet och att de sätter sig över svensk politik. 
Samtidigt tror han att regeringen fattat rätt beslut efter rådande situation. 
Det här rapporterar Dala-Demokraten.

0 kommentarer

AKTUELLT

Uppdaterad: Rialavarg påskjuten

Riala (JJ) Vid lunchtid idag avlossades skott mot den varg som det bedrivs skyddsjakt på i Rialaområdet norr om Stockholm. Eftersök har genomförts och vargen träffades inte.

Vill ha fler älgar

Betesskadorna minskar samtidigt som älgstammen ökar något i Värmland. För att få tillbaka en meningsfull jakt krävs ett bättre anpassat skogsbruk, en adaptiv vargförvaltning och mera älg i de värmländska skogarna, skriver Svenska Jägareförbundet Värmland i ett pressmeddelande.

Webbradio: Hövdingen om vargbråket i Värmland

Värmland (JJ) Nu svarar landshövding Kenneth Johansson på kritiken mot vargförvaltningen i Värmland. Han är inte nöjd med vargsituationen i länet. – Nej, nöjd är jag inte, men vi gör det bästa utifrån de centrala beslut vi har, säger Kenneth Johansson i Jaktjournalens Webbradio.

Ny matematik kan ändra vargstammens storlek

Kungsbacka (JJ) Ett nytt beräkningssätt av vargstammens storlek planerar att införas 2019. Det förslag som ligger på bordet idag skulle i ett slag kunna minska vargstammen radikalt. – Därför är det väldigt viktigt att jägarna deltar i den spillningsinventering som inleds den första oktober, säger Jägareförbundets Gunnar Glöersen.

Annonser