Kritik efter älgjakt på motorvägen

Eskilstuna(JJ) På polisens order sköt en jägare en älg som hamnat innanför viltstängslet på väg E20, mellan Eskilstuna och Strängnäs. Nu får agerandet kritík av en familj från Västerås som kom åkande efter vägen när skotten avlossades framför deras bil - åsikterna går isär hur långt framför bilen som skotten egentligen avlossades.

Händelsen inträffade i lördags och polisen fick flera samtal om älgen som befann sig innanför viltstängslet. Polisbefält tog beslut om att älgen skulle avlivas.
– Alternativet till att inte agera var en potentiell jätteolycka, säger Tobias Sköldäng, vakthavande befäl vid Sörmlandspolisen, till Eskilstuna-Kuriren.

Ett par poliser och en jägare begav sig ut för att hitta älgen. Jägaren avlossade två skott mot älgen. Samtidgit kom en Västeråsfamilj i bil och åkte mot Strängnäs. De saktade ner när de så älgen och då small det plötsligt till, följt av ytterligare ett skott.

Kvinnan i bilen uppger att skottet avlossades bara någon meter framför framrutan på bilen, rakt över båda vägbanorna. De som färdades i bilen upplevde det som mycket obehagligt.
Enligt Sköldäng var det dock aldrig någon fara och han uppger att det var 20-30 meter mellan bilen och älgen.
Han medger att det kunde ha varit ett alternativ att stoppa trafiken.
Dock menar han att inga fel har begåtts vid insatsen.
Det här rapporterar Eskilstuna-Kurien.

AKTUELLT

Vargen i Arvidsjaur stött ett par mil söderut

Norrbotten (JJ) Länsstyrelsens personal har lyckats stöta vargen ett par mil från Arvidsjaur och renarna i Västra Kikkejaure sameby. – Men här har den varit förut, så den har nog bara gått sin vanliga runda, säger en renskötare i Mausjaur sameby.

Film: Leif sågade loss älgen

Stockholm (JJ) Leif Gisslén räddade sannolikt livet på en älg i Stockholms skärgård i onsdags morse. Älgen hade fastnat i en gunga och Leif hjälpte den loss.

Film: Jaktjournalen testar smart vakuumpackare

Kungsbacka (JJ) Jaktjournalens utrustningsredaktör Tommy Östlund har testat vakuumpackaren Foodsaver Flow och tycker det är en bra maskin för familjehushållet och för jägaren som styckar ett mindre djur åt gången.

Annonser