Kritik efter älgjakt på motorvägen

Eskilstuna(JJ) På polisens order sköt en jägare en älg som hamnat innanför viltstängslet på väg E20, mellan Eskilstuna och Strängnäs. Nu får agerandet kritík av en familj från Västerås som kom åkande efter vägen när skotten avlossades framför deras bil - åsikterna går isär hur långt framför bilen som skotten egentligen avlossades.

Händelsen inträffade i lördags och polisen fick flera samtal om älgen som befann sig innanför viltstängslet. Polisbefält tog beslut om att älgen skulle avlivas.
– Alternativet till att inte agera var en potentiell jätteolycka, säger Tobias Sköldäng, vakthavande befäl vid Sörmlandspolisen, till Eskilstuna-Kuriren.

Ett par poliser och en jägare begav sig ut för att hitta älgen. Jägaren avlossade två skott mot älgen. Samtidgit kom en Västeråsfamilj i bil och åkte mot Strängnäs. De saktade ner när de så älgen och då small det plötsligt till, följt av ytterligare ett skott.

Kvinnan i bilen uppger att skottet avlossades bara någon meter framför framrutan på bilen, rakt över båda vägbanorna. De som färdades i bilen upplevde det som mycket obehagligt.
Enligt Sköldäng var det dock aldrig någon fara och han uppger att det var 20-30 meter mellan bilen och älgen.
Han medger att det kunde ha varit ett alternativ att stoppa trafiken.
Dock menar han att inga fel har begåtts vid insatsen.
Det här rapporterar Eskilstuna-Kurien.

AKTUELLT

Björn skjuten i Los

Hälsingland (JJ) En av de närgångna björnarna sköts på måndagskvällen inne i byn Los i Ljusdals kommun.

Björnjaktsbeslutet möts av besvikelse och glädje

Västerbotten (JJ) Björnjägaren Jonas Nordström skrek ut sin glädje när han fick beskedet att björnjakten startar som vanligt 21 augusti. – Jag vrålade så att jobbarkompisarna säkert ramlade ut sina stolar, säger Jonas Nordström.

Film: Så lär du din hund att apportera villkorslöst

Kungsbacka (JJ) På fågeljakten är en bra apportör ovärderlig. Att lära sin fågelhund apportera ordentligt är därför viktigt. JJ:s medarbetare Jonas Seger har 30 års erfarenhet av fågelhundar och vet vad som krävs för att få hunden att apportera även när det är svåra förhållanden.

Debatt: SJF och LRF trycker på om vildsvinen

Kungsbacka (JJ) Svenska Jägareförbundet och Lantbrukarnas Riksförbund gör gemensam sak om vildsvinen. Förbundsordförandena Torbjörn Larsson och Palle Borgström trycker på regeringen och efterlyser i den här debattartikeln lättnader i regelverket som exempelvis hindrar jägare från att sälja vildsvinskött.

Annonser