Kristoffer Skålberg sköt björn i Ovanåker kommun

Edsbyn (JJ) För knappt en och en halv timme sedan sköt 21-årige Krisoffer Skålberg, Lesjöfors, sin första björn vid en jakt i Öjung.

Krisoffer bor i Lesjöfors, Värmland, och har ett stort intresse för rovdjursjakt. Nu är han ett par dagar i Öjung, Ovanåkers kommun, Gävleborg och jagar med sina blandhundar.

Fred är en blandning mellan plotthund och finnstövare och Bruno en blandning mellan plott och laika.

– Vi hittade ett spår över en väg tidigare idag och jag började med att släppa på Fred först, men han bröt och kom tillbaka flera gånger. Då släppte jag också Bruno och då blev det upptag som  buktade i kanske 20 minuter.
– Jag lyckades genskjuta björnen på en liten väg och sköt björnen 12 steg bort. Det var både min första björn och faktiskt första gången jag såg en björn. Dessutom var det bara andra gången jag släppt hundarna på björn, berättar en glad och nöjd björnskytt.

– Nu ska vi fortsätta och jaga så jag hoppas på mer, men på torsdag är det slut då måste jag åka hem, berättar Kristoffer Skålberg, samtidigt som de håller på att slakta björnen.

Björnen var en hona, men vikten är osäker just nu.

Kristoffer Skålberg, Lesjöfors, sköt sin första björn idag med egna hundar.
AKTUELLT

Bjud på Mannerströms kryddiga vildsvinsskinka

Kungsbacka (JJ) Mästerkocken Leif Mannerström bjuder nu i juletider Jaktjournalens läsare på ett härligt vildsvinsskinkerecept. Det är vilt, kryddigt och doftar jul. Överraska släkten och sätt lite guldkant på årets julbord.

Delade meningar om antal lodjur i Blekinge

Blekinge (JJ) Länsstyrelsen uppskattar att det finns mellan 15 och 20 lodjur i Blekinge län. Jägarnas Riksförbund tror att det är en kraftig underskattning och vill ha jakt på 30 lodjur i vinter.

Vargen i Arvidsjaur stött ett par mil söderut

Norrbotten (JJ) Länsstyrelsens personal har lyckats stöta vargen ett par mil från Arvidsjaur och renarna i Västra Kikkejaure sameby. – Men här har den varit förut, så den har nog bara gått sin vanliga runda, säger en renskötare i Mausjaur sameby.

Film: Leif sågade loss älgen

Stockholm (JJ) Leif Gisslén räddade sannolikt livet på en älg i Stockholms skärgård i onsdags morse. Älgen hade fastnat i en gunga och Leif hjälpte den loss.

Annonser