Kräver minskad vargstam för fortsatt eftersöksarbete!

Jägareförbundet i Torsby jaktvårdskrets anser att vargstammen är så stor att den omöjliggör en effektiv eftersöksverksamhet. Nu kräver de ändring i en skrivelse som de skickat till Naturvårdsverket.


Trafikskadade älgar kräver ställande hundar för att förkorta dess lidanden!
Jägareförbundet Torsby Jaktvårdskrets, däribland trafikeftersöksansvariga, har fått nog och kommer att ställa in allt trafikeftersök efter årsskiftet 2011/ 2012 om inte en mycket betydande sänkning av vargstammen tillåts i Värmland.

Torsby Jaktvårdskrets skickar idag en skrivelse till Naturvårdsverket och Miljödepartementet om att rovdjursutvecklingen, särskilt vargen, omöjliggör en effektiv eftersöksverksamhet efter vilt när det sker viltolyckor i trafiken.

Detta på grund av att nya eftersöks- och jakthundar minskar och för att de eftersöksekipage som fortfarande finns inte vågar släppa sina hundar på grund av den täta vargförekomsten i norra Värmland.

– Jägarna i Torsby Jaktvårdskrets har genom statens intresse för en okontrollerad tillväxt av varg fråntagits möjligheten till traditionell jakt och därmed också försvårat eftersöksarbetet på trafikskadat vilt, säger Eva Forsgren , ordförande i Torsby Jaktvårdskrets.
 

0 kommentarer

AKTUELLT

Ny matematik kan ändra vargstammens storlek

Kungsbacka (JJ) Ett nytt beräkningssätt av vargstammens storlek planerar att införas 2019. Det förslag som ligger på bordet idag skulle i ett slag kunna minska vargstammen radikalt. – Därför är det väldigt viktigt att jägarna deltar i den spillningsinventering som inleds den första oktober, säger Jägareförbundets Gunnar Glöersen.

Annonser