Kräver jakt på skarv

Problemen med skarv har blivit alldeles för stora anser Fiskevattenägarna Dalarna-Gävleborg som nu skrivit till regeringen med önskan om att det ska bli tillåtet med allmän jakt på skarv.

Idag är skyddsjakt på skarv tillåten. Föreningen anser att enskilda fiskare själva bör kunna ta beslut om skyddsjakt istället för att som idag gå vägen via länsstyrelserna.  
Som ytterligare ett skäl till att införa allmän jakt på skarv anför man att de skjutna fåglarna går att ta tillvara som människoföda.  
– Jag har själv ätit skarv i Östergötland, säger Benny Bohlin som är verksamhetschef i Fiskevattenägarna i Dalarna-Gävleborg. Det var gott och smakade inte alls tran, säger han till svt.se.

0 kommentarer

AKTUELLT

Webbradio: Hövdingen om vargbråket i Värmland

Värmland (JJ) Nu svarar landshövding Kenneth Johansson på kritiken mot vargförvaltningen i Värmland. Han är inte nöjd med vargsituationen i länet. – Nej, nöjd är jag inte, men vi gör det bästa utifrån de centrala beslut vi har, säger Kenneth Johansson i Jaktjournalens Webbradio.

Ny matematik kan ändra vargstammens storlek

Kungsbacka (JJ) Ett nytt beräkningssätt av vargstammens storlek planerar att införas 2019. Det förslag som ligger på bordet idag skulle i ett slag kunna minska vargstammen radikalt. – Därför är det väldigt viktigt att jägarna deltar i den spillningsinventering som inleds den första oktober, säger Jägareförbundets Gunnar Glöersen.

Annonser