Kräver fortsatt björnjakt

Jägarna i Västernorrland vill att årets björnjakt ska förlängas. Jägareförbundet och Jägarnas Riksförbund har ansökt hos Naturvårdsverket om förlängd björnjakt.

De båda jägarorganisationerna motiverar ansökan med att det varit en extrem värme under början av hösten som försvårat björnjakten. Totalt fick tolv björnar fällas i länet från den 21 augusti fram till 15 oktober. Endast fem djur har fällts och nu anser jägarna att de kvarvarande sju djuren ska få jagas ytterligare en tid. Värmen har fortsatt och jägarna anser att jakten kan fortsätta eftersom björnarna ännu inte kommer att gå i ide på ett bra tag.

AKTUELLT

Ser en ljusnande framtid för jaktfrågor i EU

Kungsbacka (JJ) Jägareförbundets riksjaktvårdskonsulent, Daniel Ligné, ser en ljusnande framtid för jaktfrågorna inom EU. Han tror att EU-politiker tagit lärdom av Storbritanniens utträde ur unionen. – Man inser nog att det inte går att plåga folk hur mycket som helst, säger Daniel Ligné i Jaktjournalens webbradio.

Unga jägare får testa ny jakt

Örebro/Storuman (JJ) Unga jägare i Storuman och Örebro ges möjlighet att testa olika sorters jakt. Det är Jägareförbundet som ordnar så att de får jaga på nya marker.

Bjud på Mannerströms kryddiga vildsvinsskinka

Kungsbacka (JJ) Mästerkocken Leif Mannerström bjuder nu i juletider Jaktjournalens läsare på ett härligt vildsvinsskinkerecept. Det är vilt, kryddigt och doftar jul. Överraska släkten och sätt lite guldkant på årets julbord.

Delade meningar om antal lodjur i Blekinge

Blekinge (JJ) Länsstyrelsen uppskattar att det finns mellan 15 och 20 lodjur i Blekinge län. Jägarnas Riksförbund tror att det är en kraftig underskattning och vill ha jakt på 30 lodjur i vinter.

Annonser