Kräver fortsatt björnjakt

Jägarna i Västernorrland vill att årets björnjakt ska förlängas. Jägareförbundet och Jägarnas Riksförbund har ansökt hos Naturvårdsverket om förlängd björnjakt.

De båda jägarorganisationerna motiverar ansökan med att det varit en extrem värme under början av hösten som försvårat björnjakten. Totalt fick tolv björnar fällas i länet från den 21 augusti fram till 15 oktober. Endast fem djur har fällts och nu anser jägarna att de kvarvarande sju djuren ska få jagas ytterligare en tid. Värmen har fortsatt och jägarna anser att jakten kan fortsätta eftersom björnarna ännu inte kommer att gå i ide på ett bra tag.

AKTUELLT

Stövar-SM för rävhundar flyttas

Värmland (JJ) Stövar-SM för rävhundar kommer inte som planerat att arrangeras i Norrbottens län. I stället blir det Värmlands stövarklubb som tar över stafettpinnen och arrangerar mästerskapet i vinter.

SKK och Agria fortsätter samarbete

Kungsbacka (JJ) Svenska kennelklubben och försäkringsbolaget Agria har skrivit under ett nytt avtal för fortsatt samarbete i ytterligare sju år. Avtalet innebär bland annat att Agria SKK forskningsfond även fortsättningsvis bidrar till forskning till nytta för hund och katt.

Säljer mer än 550 åtelkameror i månaden

Kungsbacka (JJ) Bara hos Hylte Jakt & Lantman och Z-Aim säljs mer än 550 åtelkameror i månaden. Nu är frågan om försäljningen kan öka ytterligare sedan kamerorna blivit möjliga att använda utan tillstånd för jägare.

OK till lodjursjakt i vinter

Stockholm (JJ) Naturvårdsverket ger klartecken till länsstyrelserna att besluta om licensjakt på lodjur. Vinterns inventeringar ska ha visat att lodjursstammen är nästan exakt lika stor i år som förra året.

Annonser