Krav på ökad lodjursjakt

Före jul ska naturvårdsverket fatta beslut om tillstånd för avlysningsjakt på lodjur. Förra säsongen gav man tillstånd på 51 lodjur. Nu kräver Svenska Jägareförbundet ett tilldelning på 207 lodjur!

Trycket på naturvårdsverket är stort inför beslutet om den kommande lodjursjakten. Även LRF har framfört krav på ökad lodjursjakt, bland annat i Västra Götaland.Jägareförbundets ansökan avser 171 lodjur utanför renskötselområdena och 36 inom desamma.Förbundet vill även att lodjursjakt ska bli tillåtet inom Södermanlands och Stockholms län. Nu hoppas man även på att fällfångst ska bli tillåten utanför renskötselområdena.Beslutet väntas tas före jul.

AKTUELLT

Bjud på Mannerströms kryddiga vildsvinsskinka

Kungsbacka (JJ) Mästerkocken Leif Mannerström bjuder nu i juletider Jaktjournalens läsare på ett härligt vildsvinsskinkerecept. Det är vilt, kryddigt och doftar jul. Överraska släkten och sätt lite guldkant på årets julbord.

Delade meningar om antal lodjur i Blekinge

Blekinge (JJ) Länsstyrelsen uppskattar att det finns mellan 15 och 20 lodjur i Blekinge län. Jägarnas Riksförbund tror att det är en kraftig underskattning och vill ha jakt på 30 lodjur i vinter.

Vargen i Arvidsjaur stött ett par mil söderut

Norrbotten (JJ) Länsstyrelsens personal har lyckats stöta vargen ett par mil från Arvidsjaur och renarna i Västra Kikkejaure sameby. – Men här har den varit förut, så den har nog bara gått sin vanliga runda, säger en renskötare i Mausjaur sameby.

Annonser