Kortare och längre väntan på vapenlicens!

Stockholm (JJ) Det kommer att ta kortare tid att få vapentillstånd i Skåne, Kalmar, Kronobergs och Blekinge län. Men längre tid i Uppsala, Västmanland, Gävleborg, Stockholm och Västra Götaland.

Från och med nu ska handläggningstiderna för vapentillstånd jämnas ut, skriver polisen på sin hemsida. Det är polisens regionala rättsenheter som handlägger ansökningarna, och nu ska väntande ärenden flyttas från den enhet som har flest att gå igenom till en som har färre i kö.

– I de delar av landet där det tagit lång tid att få vapentillstånd kommer det att gå fortare men det kommer i stället att ta lite längre tid där det tidigare gått väldigt snabbt att få sitt vapentillstånd”, säger Lars Tonneman, chef vid polisens enhet för förvaltningsrätt, till TT.

AKTUELLT

Tracker har fått svenska ägare

Åmotsfors (JJ) Finska hundpejlföretaget Tracker har fått svenska ägare och satsar nu hårt på att utveckla produkter och kundservice. Investmentbolaget Nalka har bildat koncernen Open Air Group som satsar på företag inom jaktsegmentet.

Björn skjuten i Los

Hälsingland (JJ) En av de närgångna björnarna sköts på måndagskvällen inne i byn Los i Ljusdals kommun.

Björnjaktsbeslutet möts av besvikelse och glädje

Västerbotten (JJ) Björnjägaren Jonas Nordström skrek ut sin glädje när han fick beskedet att björnjakten startar som vanligt 21 augusti. – Jag vrålade så att jobbarkompisarna säkert ramlade ut sina stolar, säger Jonas Nordström.

Film: Så lär du din hund att apportera villkorslöst

Kungsbacka (JJ) På fågeljakten är en bra apportör ovärderlig. Att lära sin fågelhund apportera ordentligt är därför viktigt. JJ:s medarbetare Jonas Seger har 30 års erfarenhet av fågelhundar och vet vad som krävs för att få hunden att apportera även när det är svåra förhållanden.

Annonser