Körde på älg – smet från platsen

JÄRVSÖ/FÄRILA(JJ). Under förra veckan blev en älg påkörd nära Svartvallssjön - älgen lämnades för att dö i ett dike. Det var Nils-Erik Eriksson, pensionerad polis, som hittade älgen och han tror att djuret legat i diket i flera timmar innan det dött.

Han var ute med traktorn när han såg älgen. När han tittade närmare fick han se delar av en billykta och han förstod att djuret blivit påkört. Han såg också att älgen hade bökat runt på platsen. 

Han är själv jägare och kontaktade genast polisen för att höra om olyckan anmälts. 
– Ingen hade hört av sig, det verkar som att föraren kört därifrån på en gång, säger han till Ljusdals-Posten.

Kör man på en älg är man skyldig att meddela polisen om detta, de kontaktar sedan viltvårdsområdet. 
Eriksson menar dock att det är ovanligt med smitningsolyckor av det här slaget. Om man inte anmäler en viltolycka så riskerar man böter. 
Det här rapporterar Ljusdals-Posten.

0 kommentarer

AKTUELLT

Vill ha fler älgar

Betesskadorna minskar samtidigt som älgstammen ökar något i Värmland. För att få tillbaka en meningsfull jakt krävs ett bättre anpassat skogsbruk, en adaptiv vargförvaltning och mera älg i de värmländska skogarna, skriver Svenska Jägareförbundet Värmland i ett pressmeddelande.

Webbradio: Hövdingen om vargbråket i Värmland

Värmland (JJ) Nu svarar landshövding Kenneth Johansson på kritiken mot vargförvaltningen i Värmland. Han är inte nöjd med vargsituationen i länet. – Nej, nöjd är jag inte, men vi gör det bästa utifrån de centrala beslut vi har, säger Kenneth Johansson i Jaktjournalens Webbradio.

Ny matematik kan ändra vargstammens storlek

Kungsbacka (JJ) Ett nytt beräkningssätt av vargstammens storlek planerar att införas 2019. Det förslag som ligger på bordet idag skulle i ett slag kunna minska vargstammen radikalt. – Därför är det väldigt viktigt att jägarna deltar i den spillningsinventering som inleds den första oktober, säger Jägareförbundets Gunnar Glöersen.

Annonser