Körde ihjäl älg – skar ut en stek!

Bilföraren som krockade med en älg tog chansen. Direkt efter viltolyckan roffade bilisten åt sig en bit älgstek och smet från platsen på E 22 i höjd med Brömsebro i Karlskrona, skriver Sydöstran.

– Att skända fallvilt på det här sättet är oerhört. Jag saknar ord, säger Mikael Lundin, eftersöksjägare i Blekinge till tidningen.

Det är oklart om älgen var skadad eller död då ett stort köttstycke skars bort från älgkons ena lår. Snittet tyder, enligt Lundin, på goda slaktkunskaper.

Det är inte uteslutet att någon annan än smitaren kan ha stannat direkt efter viltolyckan för att skaffa sig en stek. Spår har säkrats vid olycksplatsen och överlämnats till polisen.

0 kommentarer

AKTUELLT

Vill ha fler älgar

Betesskadorna minskar samtidigt som älgstammen ökar något i Värmland. För att få tillbaka en meningsfull jakt krävs ett bättre anpassat skogsbruk, en adaptiv vargförvaltning och mera älg i de värmländska skogarna, skriver Svenska Jägareförbundet Värmland i ett pressmeddelande.

Webbradio: Hövdingen om vargbråket i Värmland

Värmland (JJ) Nu svarar landshövding Kenneth Johansson på kritiken mot vargförvaltningen i Värmland. Han är inte nöjd med vargsituationen i länet. – Nej, nöjd är jag inte, men vi gör det bästa utifrån de centrala beslut vi har, säger Kenneth Johansson i Jaktjournalens Webbradio.

Ny matematik kan ändra vargstammens storlek

Kungsbacka (JJ) Ett nytt beräkningssätt av vargstammens storlek planerar att införas 2019. Det förslag som ligger på bordet idag skulle i ett slag kunna minska vargstammen radikalt. – Därför är det väldigt viktigt att jägarna deltar i den spillningsinventering som inleds den första oktober, säger Jägareförbundets Gunnar Glöersen.

Annonser