Körde ihjäl älg – skar ut en stek!

Bilföraren som krockade med en älg tog chansen. Direkt efter viltolyckan roffade bilisten åt sig en bit älgstek och smet från platsen på E 22 i höjd med Brömsebro i Karlskrona, skriver Sydöstran.

– Att skända fallvilt på det här sättet är oerhört. Jag saknar ord, säger Mikael Lundin, eftersöksjägare i Blekinge till tidningen.

Det är oklart om älgen var skadad eller död då ett stort köttstycke skars bort från älgkons ena lår. Snittet tyder, enligt Lundin, på goda slaktkunskaper.

Det är inte uteslutet att någon annan än smitaren kan ha stannat direkt efter viltolyckan för att skaffa sig en stek. Spår har säkrats vid olycksplatsen och överlämnats till polisen.

AKTUELLT

Webbradio: Han vill ha bort de svenska vildsvinen

Västra Götaland (JJ) Lantbrukaren Lennart Bogren vill ha bort vildsvinen från Sverige. – Vi markägare borde vara så förståndiga att vi förser Jesse James, Billy the kid och bröderna Dalton med fri ammunition – gör rent! säger Lennart Bogren i Jaktjournalens webbradio.

Debatt: Det kokar i Kiruna

Norrbotten (JJ) Det är trist att tvingas konstatera att debatten om samebyarnas rättigheter i fjällen påminner om invandrarfrågan för några år sedan. Då rådde närmast åsiktsdiktatur. Den som hade kritiska synpunkter på hur invandringen sköttes stämplades som rasist. Idag hamnar rasiststämpeln på den som ifrågasätter det rimliga i att samebyarna ensamma ska bestämma över jakt och fiske i fjällvärlden.

Steyr-Mannlicher Zephyr

Det är inte alltid som småviltstudsare känns som fullvuxna. Zephyr från Österrikiska Steyr-Mannlicher är ett undantag från denna regel. Småviltstudsaren känns som mycket vapen och är en stark utmanare i småviltstudsarklassen.

Annonser