Körde grovt rattfull – får inte ha kvar vapnet

Västerås(JJ) En man i 40-årsåldern, som dömts för grovt rattfylleri, får inte ha kvar sitt jaktvapen. Polisen har beslutat att återkalla hans tillstånd att ha skjutvapen. Mannen överklagade till Förvaltningsrätten som dock avslagit hans överklagande.

Mannen skjutsade sin dotter när han var onykter. Han är jägare och polisen beslöt att han inte fick ha kvar vapnet då han bedömdes ha brustit i både omdöme och ansvar.

Han överklagade och framhöll att han rehabiliterats för alkoholmissbruket, samt att regelbunda läkarkontrolller nu visar att han inte dricker. Även jaktledare och arbetsgivare ha intygat att han har ett gott omdöme.

Förvaltningsrätten menar dock att det faktum att han fullföljer behandlingen inte styrker hans lämplighet att inneha vapen, utan är en föjd av domen. Dessutom är det till nackdel för mannen att hans dotter var med när han körde onykter.
Det här rapporterar VLT.

AKTUELLT

Ser en ljusnande framtid för jaktfrågor i EU

Kungsbacka (JJ) Jägareförbundets riksjaktvårdskonsulent, Daniel Ligné, ser en ljusnande framtid för jaktfrågorna inom EU. Han tror att EU-politiker tagit lärdom av Storbritanniens utträde ur unionen. – Man inser nog att det inte går att plåga folk hur mycket som helst, säger Daniel Ligné i Jaktjournalens webbradio.

Unga jägare får testa ny jakt

Örebro/Storuman (JJ) Unga jägare i Storuman och Örebro ges möjlighet att testa olika sorters jakt. Det är Jägareförbundet som ordnar så att de får jaga på nya marker.

Bjud på Mannerströms kryddiga vildsvinsskinka

Kungsbacka (JJ) Mästerkocken Leif Mannerström bjuder nu i juletider Jaktjournalens läsare på ett härligt vildsvinsskinkerecept. Det är vilt, kryddigt och doftar jul. Överraska släkten och sätt lite guldkant på årets julbord.

Delade meningar om antal lodjur i Blekinge

Blekinge (JJ) Länsstyrelsen uppskattar att det finns mellan 15 och 20 lodjur i Blekinge län. Jägarnas Riksförbund tror att det är en kraftig underskattning och vill ha jakt på 30 lodjur i vinter.

Annonser