Kopplade skadat rådjur

Sala (JJ) Genom ett snabbt ingripande kunde ett skadat rådjurs lidande lindras betydligt i Sala under tisdagskvällen.

En man och en kvinna åkte i bil på Sörskogsleden när de upptäckte ett skadat rådjur på vägen. När de stannar hoppade rådjuret på tre ben, det fjärde benet var svårt skadat.  
Kvinnan sprang ikapp rådjuret och kunde koppla det med ett hundkoppel, medan mannen ringde polisen.   Polisen kontaktade i sin tur jakträttsinnehavaren som kom till platsen, bedömde att rådjuret var för skadat för att kunna räddas, och avlivade det.  
Alternativet hade varit för rådjurets del en långsam död till följd av skadorna – polisen berömmer parets rådiga ingripande, skriver Västmanlands läns tidning.

0 kommentarer

AKTUELLT

Webbradio: Ingen vargjakt i norra Värmland?

Värmland (JJ) Länsstyrelsens ståndpunkt om vargpopulationen i norra Värmland har retat upp jägarnas representant i viltförvaltningsdelegationen, Lennart Johannesson. – Att kalla norra Värmland för spridningszon för varg till Dalarna är bedrövligt, säger Lennart Johannesson i Jaktjournalens webbradio.

Webbradio: Älg fälld i Jaktjournalens Vinnarjakt

Jämtland (JJ) Det går bra för jägarna i Jaktjournalens Vinnarjakt i Lidsjöberg i nordvästra Jämtland. På onsdagsförmiddagen fälldes en älg och Tomas Jonsson från Delsbo hade björn på sitt pass. Hör rapporten från jakten i Jaktjournalens webbradio.

Ännu en hund tagen av varg i gamla Rialareviret

Stockholm (JJ) På onsdagsmorgonen kom ytterligare en anmälan om en sällskapshund som blivit tagen av varg i det gamla Rialareviet. – Hundägaren säger att hon var bara någon meter från sin hund när vargen hoppade upp på stigen och tog den, berättar Mikael Pettersson vid polisen.

Varför väcker ni björnar, Brunberg?

Kungsbacka (JJ) En film på Youtube visar hur svenska forskare gräver ut och väcker en björn i vinteridet. Vi frågar Sven Brunberg på Skandinaviska björnforskningsprojektet varför de väcker björnar.

Vinnarjakt på gång

Lidsjöberg (JJ) I dag reser vi på Jaktjournalen till Ströms Vattudal för att spendera ett par jaktdagar tillsammans med fem taggade prenumeranter.

Annonser