Kompistrio har haft lyckad lodjursjakt i år

Vemdalen (JJ) Thomas Thunell, Simon Everlid och Niklas Blindh fick i lördags skjuta ett av de sista lodjuren som fälldes vid årets lodjursjakt i deras område i Jämtland.

Thomas Thunell, Niklas Blindh och hundarna som fick tag i ett lodjur i lördags. Foto: Privat

– Jag hittade spår i en korsning på vägen och det låg snö efter natten i spåren, berättar Thomas Thunell.

En jaktkompis spårade på skoter på andra sidan ån och där hittade man alldeles färska spår, i skoterspåren.

– En katt hade varit upp och gått i spåret där han åkt. Då åkte vi och hämtade hundarna, berättar Thomas Thunell.

De släppte en korsning mellan finskstövare och karelsk björnhund och en finskstövare.

Fullt drev

– Finskstövaren sprang ikapp lodjuret och det blev fullt drev. Det snurrade i 45 minuter och det var gångstånd sista 20 minuterna innan det blev stopp vid en stor sten, berättar Thomas Thunell.

Lodjuret hade krupit ned i klippskreva och jakten kunde avslutas.

Grabbarna har haft bra lodjursjakt i år och funnit spår efter en hel del lodjur i området.

För Thomas Thunell har jakten varit väldigt lyckosam. Han lyckades skjuta ett lodjur även förra helgen. Området de jagade i hade tre djur i tilldelning.

Mikael Moilanen
mikael.moilanen@jaktjournalen.se
070 – 744 18 21

Dela artikeln via e-post

AKTUELLT

Vitlöksspäckad vildsvinsfilé

Ett säkert kort på grillen. Extra gott när man späckar vildsvinsfilén med marinerade vitlöksklyftor och rostar färskpotatis i ugnen. Njut av sommaren. 4 portioner: 700 g vildsvinsfilé 12–15 marinerade vitlöksklyftor Marinad: 3 msk tomatpuré 2 pressade vitlöksklyftor 2 msk vitvinsvinäger 2 msk rapsolja 2 msk flytande honung 2 msk japansk soja Tillbehör: 1 kg små

Fuchswürger´s Barry af Clinton – En riktig allroundhund

I dag marknadsförs tysk jaktterrier i stor utsträckning som en ren kortdrivare. Men det är bara halva hundens förtjänster. En bra tysk jaktterrier fungerar lika bra över som under jord. Mattias Johnsson från Torsby vet att uppskatta den kombinationen och har en kanonhund i sin Barry.

Om stormar i vattenglas och jakthundar

Ju mer och oftare jag jagar, desto färre bekymmer har jag! Att tillbringa tid i skog och mark med bössan i nävarna och en god jakthund som sällskap skingrar tankarna och sätter saker och ting i perspektiv. Den avskalade närheten till naturen, glädjen över hundens arbete, eller lättnaden och vördnaden som infinner sig efter ett lyckat skott bidrar alltsammans till att få vardagens bekymmer att verka små och fjärran.

Björnjägarna pustar ut

Det blir ingen senareläggning av björnjakten i Västerbotten har Naturvårdsverket beslutat. Under våren och försommaren blev diskussionerna stundtals heta sedan Svenska Jägareförbundet i Västerbotten biföll en motion från en medlem i Skellefteåbygdens jaktvårdskrets om att senarelägga björnjakten i länet till älgjaktpremiären den 3 september.

Omfattande vargjakt i Norge planerad

Norge (JJ) Rovdjursnämndernas sekretariat förordade en tilldelning tolv vargar - ingen inom den så kallade vargzonen. Nu har nämndmedlemmarna beslutat om en avskjutning på ett fyrtiotal vargar, var av majoriteten inom vargzonen.

Annonser