Kommunen ska jaga bävrar i stan med fällor

Enköping (JJ) Kommunen har beviljats skyddsjakt på fem bävrar som ställer till problem inne i stan. Eftersom det är tätbebyggt kan bävrarna inte skjutas utan ska jagas med fällor.

Bävrar som håller till nära Munksundsskolan i Enköping ska jagas med fällor. Foto: Istock och hitta.se

Enköpings-Posten berättar att bävrarna håller till i Enköpingsån som rinner genom stan. Ett stort antal träd ska ha gnagts sönder utmed Åpromenaden, trots att kommunens personal försökt skydda trädstammarna med nät.

Exempelvis hotas värdefulla valnötsträd.

Fällorna hägnas in

– Vi såg stora skador av bäver under senhösten, på häckar och mycket nyplanterat längs Åpromenaden. Den gör även skador på träd där rotsystemet håller ihop strandbrinken och förstör värdefulla miljöer för andra djur, säger Roine Andersson, samordnare på samhällsbyggnadsförvaltningen, till Enköpings-Posten.

Jakt med vapen bedöms som olämpligt och nu har kommunens skyddsjägare fått utbildning i fällfångst av bäver. Områden där fällor sätts upp kommer att hägnas in så att ingen människa eller annat djur riskerar att komma till skada.

Nu inväntas våren och islossningen så att fällorna kan sättas ut.

 

AKTUELLT

Vitlöksspäckad vildsvinsfilé

Ett säkert kort på grillen. Extra gott när man späckar vildsvinsfilén med marinerade vitlöksklyftor och rostar färskpotatis i ugnen. Njut av sommaren. 4 portioner: 700 g vildsvinsfilé 12–15 marinerade vitlöksklyftor Marinad: 3 msk tomatpuré 2 pressade vitlöksklyftor 2 msk vitvinsvinäger 2 msk rapsolja 2 msk flytande honung 2 msk japansk soja Tillbehör: 1 kg små

Fuchswürger´s Barry af Clinton – En riktig allroundhund

I dag marknadsförs tysk jaktterrier i stor utsträckning som en ren kortdrivare. Men det är bara halva hundens förtjänster. En bra tysk jaktterrier fungerar lika bra över som under jord. Mattias Johnsson från Torsby vet att uppskatta den kombinationen och har en kanonhund i sin Barry.

Om stormar i vattenglas och jakthundar

Ju mer och oftare jag jagar, desto färre bekymmer har jag! Att tillbringa tid i skog och mark med bössan i nävarna och en god jakthund som sällskap skingrar tankarna och sätter saker och ting i perspektiv. Den avskalade närheten till naturen, glädjen över hundens arbete, eller lättnaden och vördnaden som infinner sig efter ett lyckat skott bidrar alltsammans till att få vardagens bekymmer att verka små och fjärran.

Björnjägarna pustar ut

Det blir ingen senareläggning av björnjakten i Västerbotten har Naturvårdsverket beslutat. Under våren och försommaren blev diskussionerna stundtals heta sedan Svenska Jägareförbundet i Västerbotten biföll en motion från en medlem i Skellefteåbygdens jaktvårdskrets om att senarelägga björnjakten i länet till älgjaktpremiären den 3 september.

Omfattande vargjakt i Norge planerad

Norge (JJ) Rovdjursnämndernas sekretariat förordade en tilldelning tolv vargar - ingen inom den så kallade vargzonen. Nu har nämndmedlemmarna beslutat om en avskjutning på ett fyrtiotal vargar, var av majoriteten inom vargzonen.

Annonser