Kommunen ska jaga bävrar i stan med fällor

Enköping (JJ) Kommunen har beviljats skyddsjakt på fem bävrar som ställer till problem inne i stan. Eftersom det är tätbebyggt kan bävrarna inte skjutas utan ska jagas med fällor.

Bävrar som håller till nära Munksundsskolan i Enköping ska jagas med fällor. Foto: Istock och hitta.se

Enköpings-Posten berättar att bävrarna håller till i Enköpingsån som rinner genom stan. Ett stort antal träd ska ha gnagts sönder utmed Åpromenaden, trots att kommunens personal försökt skydda trädstammarna med nät.

Exempelvis hotas värdefulla valnötsträd.

Fällorna hägnas in

– Vi såg stora skador av bäver under senhösten, på häckar och mycket nyplanterat längs Åpromenaden. Den gör även skador på träd där rotsystemet håller ihop strandbrinken och förstör värdefulla miljöer för andra djur, säger Roine Andersson, samordnare på samhällsbyggnadsförvaltningen, till Enköpings-Posten.

Jakt med vapen bedöms som olämpligt och nu har kommunens skyddsjägare fått utbildning i fällfångst av bäver. Områden där fällor sätts upp kommer att hägnas in så att ingen människa eller annat djur riskerar att komma till skada.

Nu inväntas våren och islossningen så att fällorna kan sättas ut.

 

AKTUELLT

Film: Här behöver viltet inte svälta ihjäl

Fagersta (JJ) Det kommer larmrapporter att vilt är på väg att svälta ihjäl runt om i Sverige. Ännu är det inte för sent att hjälpa djuren som Uwe och Kjell gör i Fagersta. Jaktjournalen hälsade på med filmkamera.

Webbradio: Så ska vargarna i Rackstadreviret tas bort

Värmland (JJ) Vargdödade jämthundshanen Emil kommer att betyda slutet för Rackstadreviret. Alfavargarna ska skjutas och länsstyrelsens förhoppning är att reviret upplöses, berättar länsstyrelsens rovdjurshandläggare, David Höök, i Jaktjournalens webbradio.

Annonser