Kommunalråd kritiserar avslag på skyddsjaktsansökan

OCKELBO(JJ). Kommunalrådet Magnus Jonsson, S, i Ockelbo kräver nu att åtgärder sätts in mot den närgångna vargen i Åmot. I en debattartikel i tidningen Arbetarbladet skriver han att respekten och förståelsen för rovdjuren, myndigheten och politiken annars riskerar att gå förlorad.

Han konstaterar att det funnits stationära vargar i kommunen sedan år 1989. Vidare skriver han att den senaste sommarens vargobservationer inne i Åmot och i jordbruksbygden runt Ockelbo och Lingbo har oroat fler människor än de som har jakten som intresse. 

I debattartikeln skriver han: ” Beslutet om avslag på skyddsjaktsansökan på vargen i Åmot uppfattas av många som att myndigheter och beslutsfattare vänder glesbygden ryggen. När det känns otryggt att släppa ut sin katt på gräsmattan och vargen passerar lekparken mitt i byn måste åtgärder sättas in. Respekten och förståelsen för rovdjuren, myndigheten och politiken riskeras annars att gå förlorad. Attraktionskraften för vår bygd upphör när det inte längre är tryggt i de boendes närområde. ”

AKTUELLT

Ruona Burman går till Naturskyddsföreningen

Stockholm (JJ) Chefen för länsstyrelsens naturvårdsenhet i Jämtland, Ruona Burman, har fått nytt jobb – på Naturskyddsföreningen. Nu ska hon jobba med natur- och miljöfrågor och det samiska urfolkets rättigheter.

Hamilton överst på tronen

Knistad (JJ) Det blev Jesper Karlsson med sin duktiga hamiltontik Malmbäckaren Foxii som tog hem årets Stövar-SM för rävhundar med en mycket stark elitetta.

Annonser