Kommunalråd kritiserar avslag på skyddsjaktsansökan

OCKELBO(JJ). Kommunalrådet Magnus Jonsson, S, i Ockelbo kräver nu att åtgärder sätts in mot den närgångna vargen i Åmot. I en debattartikel i tidningen Arbetarbladet skriver han att respekten och förståelsen för rovdjuren, myndigheten och politiken annars riskerar att gå förlorad.

Han konstaterar att det funnits stationära vargar i kommunen sedan år 1989. Vidare skriver han att den senaste sommarens vargobservationer inne i Åmot och i jordbruksbygden runt Ockelbo och Lingbo har oroat fler människor än de som har jakten som intresse. 

I debattartikeln skriver han: ” Beslutet om avslag på skyddsjaktsansökan på vargen i Åmot uppfattas av många som att myndigheter och beslutsfattare vänder glesbygden ryggen. När det känns otryggt att släppa ut sin katt på gräsmattan och vargen passerar lekparken mitt i byn måste åtgärder sättas in. Respekten och förståelsen för rovdjuren, myndigheten och politiken riskeras annars att gå förlorad. Attraktionskraften för vår bygd upphör när det inte längre är tryggt i de boendes närområde. ”

0 kommentarer

AKTUELLT

Webbradio: Ingen vargjakt i norra Värmland?

Värmland (JJ) Länsstyrelsens ståndpunkt om vargpopulationen i norra Värmland har retat upp jägarnas representant i viltförvaltningsdelegationen, Lennart Johannesson. – Att kalla norra Värmland för spridningszon för varg till Dalarna är bedrövligt, säger Lennart Johannesson i Jaktjournalens webbradio.

Webbradio: Älg fälld i Jaktjournalens Vinnarjakt

Jämtland (JJ) Det går bra för jägarna i Jaktjournalens Vinnarjakt i Lidsjöberg i nordvästra Jämtland. På onsdagsförmiddagen fälldes en älg och Tomas Jonsson från Delsbo hade björn på sitt pass. Hör rapporten från jakten i Jaktjournalens webbradio.

Ännu en hund tagen av varg i gamla Rialareviret

Stockholm (JJ) På onsdagsmorgonen kom ytterligare en anmälan om en sällskapshund som blivit tagen av varg i det gamla Rialareviet. – Hundägaren säger att hon var bara någon meter från sin hund när vargen hoppade upp på stigen och tog den, berättar Mikael Pettersson vid polisen.

Varför väcker ni björnar, Brunberg?

Kungsbacka (JJ) En film på Youtube visar hur svenska forskare gräver ut och väcker en björn i vinteridet. Vi frågar Sven Brunberg på Skandinaviska björnforskningsprojektet varför de väcker björnar.

Vinnarjakt på gång

Lidsjöberg (JJ) I dag reser vi på Jaktjournalen till Ströms Vattudal för att spendera ett par jaktdagar tillsammans med fem taggade prenumeranter.

Annonser